Haberler

Chp Kriz Masası Başkanı Erdoğdu: Sonradan Atanan İki Savcı, Hükümete Bilgi Sızdırmak İçin...

CHP Kriz Masası Başkanı Aykut Erdoğdu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada 2 savcı daha görevlendirilmesine, "İki savcının görevi dosyanın içindekileri hükümete bildirmek" diye değerlendirdi.

CHP Kriz Masası Başkanı Aykut Erdoğdu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada 2 savcı daha görevlendirilmesine, "İki savcının görevi dosyanın içindekileri hükümete bildirmek" diye değerlendirdi.

Erdoğdu, Kriz Masası'nın çalışmalarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, ortaya çıkanların buzdağının sadece ucu olduğunu belirterek, "Biz bunları uzun yıllardır söylüyoruz. Bu ortaya çıkanlar bizim söylediklerimizin polise yansıyan bölümü. Yani paralarla birlikte suçüstü yapmak, rüşvet alırken görüntülemek, gözaltına almak polis ve savcının görevi. O nedenle operasyona hiç şaşırmadık diyebilirim" diye konuştu.

Devletin bütün kesimlerinin rüşvet ve yolsuzluk batağına bulaştığını iddia eden Erdoğdu, "Bu olayların devletin en üst kademesine kadar ulaştığını" savundu.

Bakanların Başbakan tarafından görevden alınmaması halinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün devreye girmesi gerektiğine işaret eden Erdoğdu, Cumhurbaşkanının da soruşturmanın sağlıklı yürümesini sağlaması gerektiğini kaydetti.

-"KUTULARA MİLYONLARCA DOLARI DIŞ MİHRAK MI KOYDU"-

Hükümetin "olayların dış boyutu olduğunu" anlatarak, olayları saptırmaya çalıştığını ileri süren Erdoğdu, "Diyelim ki dış boyutu var. Bir banka Genel Müdürünün evine ayakkabı kutuları içine milyonlarca doları o dış güçler mi koydu? Bir bakanın oğlunun evine içi para dolu 5 para kasasını başka mihraklar mı koydu" diye sordu. Operasyonda suçüstü yapıldığını ifade eden Erdoğdu şöyle devam etti:

"Hükümet şimdi yargının bağımsız olması gerektiğini söylüyor. Yargı mı bıraktınız? Şimdi yargı kendilerine dönünce hemen polisleri görevden alıp, savcıların yanına iki savcı daha ilave ettiler. Operasyonu yapan savcılar bunlara "yetişemiyoruz, bize yardımcı atayın' mı dedi. Hayır. O iki savcıyı dosyanın içindekileri sızdırabilmek için görevlendirdiler. O dosyalarda kendilerinin de olup olmadığını merak ediyorlar. Çünkü hepsinin yolsuzlukları var."

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhuriyet Halk Partisi Aykut Erdoğdu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title