Haberler

CHP Kadın Kollarından 'Soma' Eylemi

Güncelleme:

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasını, protesto etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasını, olayın yaşandığı saatte yaptığı basın açıklaması ile protesto etti.

CHP Mersin İl Başkanlığı önünde tamamen siyah giyinen partililere, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile CHP İl Başkanı Faruk Akar da eşlik etti. Siyah örtülü bir masa kuran ve üzerine ekmek ile kömür koyan partililer, burada caddeden geçen vatandaşlara siyah kurdele dağıttı. Ayrıca bir deftere vatandaşların Soma ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazdıran partililer, defter dolduktan sonra Soma'ya gönderecek. Olayın geldiği saat olan 15.10'da basın açıklaması yapan İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu, yaşanan olayın çok üzücü olduğunu kaydederek, "Madenciler ailelerine ekmek götürmek için kara kömürün kirini, tozunu yutup, dört gözle akşam eve gelmesini bekleyen endişe içindeki kadınlarının kara sevdalılarıdır. Ağır, acımasız çalışma şartlarında yaşam ve ekmek kavgası veren maden emekçilerinin anaları, eşleri ve çocukları da aynı sıkıntıları derinden yaşarlar. Öyle bir meslektir ki madencilik 'uğurlar olsun' diye gönderirler 'geçmiş olsun' diye karşılanırlar. Dünyanın en tehlikeli ve en riskli işlerinden biri olan madencilik sektörü Türkiye'de ölümlü iş kazaları arasında üst sırada yer alır. Bu kadar ağır ve tehlikeli çalışma koşullarında emekçiler, her an burun buruna oldukları ölüme rağmen çalışırlar" diye konuştu.

Şu anda Türkiye'nin tarihinin en büyük maden facialarından biriyle yüz yüze olduğunu kaydeden Zaimoğlu, "Felaket göz göre göre geliyor Soma'da. İşçi sağlığı ve güvenliğini tamamen bir maliyet unsuru olarak gören, yalnızca daha çok kar elde etme amacını taşıyan zihniyet, en acımasız koşullarda çalışmak zorunda bırakılan Soma'daki yüzlerce işçiyi, aslında başından beri ölüme terk etmiştir. Evlerine götürecekleri bir ekmek parası için günlerce gönü görmeden çalışanlar ne yazık ki bir daha hiç güneşi göremeyecekler. Ocakta yangın devam ederken, maden önünde umutla bekleyenler gibi biz de bulunduğumuz her yerde tek ses olup, yüreklere düşen acıların daha da büyümemesini diliyoruz. Şehit işçilerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına, işçi arkadaşlarına, Soma'ya ve Türkiye'ye başsağlığı ve sabır diliyoruz" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından partililer cadde üzerinde siyah kurdele dağıtmaya devam etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Soma Politika Güncel Haberler

title