Haberler

CHP İzmir, Kılıçdaroğlu İçin Toplandı

CHP İzmir Örgütü, İzmir milletvekilleri ve belediye başkanları; dün Artvin’de CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı.

CHP İzmir Örgütü, İzmir milletvekilleri ve belediye başkanları; dün Artvin'de CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri Zeynep Altıok, Murat Bakan, Mustafa Balbay, Tacettin Bayır, Musa Çam ve Özcan Purçu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili, il binası önünde CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu için toplandı. Dün Artvin'in Şavşat ilçesinde Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu konvoya yönelik gerçekleşen saldırıyı kınayan CHP'liler, ellerinde "Sen Anadolu'nun Kemal'isin, yalnız değilsin", "Bu memleket bizi öldürmek isteyenlerin değil bizim", "Yılmıyoruz, korkmuyoruz, sinmiyoruz" yazılı dövizler ve Kılıçdaroğlu'nun "Yanındayız" yazılı fotoğraflarını taşıdı.

"Korkaklar her gün, yiğitler bir kere ölür"

İl binası önünde toplanan partililer adına konuşan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Ana muhalefet lideri Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na dün Artvin'de uzun namlulu silahlarla, roket atarlarla Türkiye tarihinde yaşanmamış bir şekilde yapılan hain saldırıyı nefretle kınıyoruz. Yine bugün Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Amirliği'ne yönelik bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilen şehitlerimiz ve yaralılarımızın olduğu olayı da şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Alçaklar, hainler, işbirlikçiler, korkaklar ve saltanat uğruna vatanını satanlar her gün, ölürler. Namusuyla siyaset yapanlar, korkmadan doğru bildiği yoldan dönmeyenler, halkı için ölümü gözü alanlar, Atasının, cumhuriyetin, demokrasinin yolundan ayrılmayanlar, teröre, tehditlere ve iftiralara boyun eğmeyen yiğitler sadece bir kere ölürler" dedi.

"Pişman edeceğiz"

Güven, sözlerine şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da ve sonrasında yaşadıklarımızı çok önceden öngören, terör örgütlerini, asla onlara boyun eğmeden ve taviz vermeden her ortamda lanetleyen, Türkiye'nin gerçek lideri CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan alçak terör saldırısını, en şiddetli şekilde kınıyor, Genel Başkanımıza bu saldırıyı yapanları ve bir askerimizi şehit edenleri, bu saldırıya er ya da geç pişman edeceğimize söz veriyoruz."

"Bütün samimiyetsizlikleri gözler önüne serdi"

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok da yaşanan saldırı ile ilgili, "İç politika zafiyeti, dış politika yoksunluğu içerisinde, ikbal ve rant uğruna, sadece saltanat amacıyla yola çıkanların ülkemizi getirdiği karanlık tablo içerisinde, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan böylesi bir saldırı bütün samimiyetsizlikleri gözler önüne net bir şekilde sermektedir. Bu saldırı, uzlaşı kültürüne, barışa, demokrasiye, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ne doğrudan yöneltilmiş bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.

"Ülkeyi bitirmek için yapılan bir çabadır"

Kılıçdaroğlu'nun ülkenin aydınlığa çıkabilmesi için tüm zorlukların ortasında uzlaşı kültürünü yerleştirmeye çalıştığını kaydeden Altıok, şöyle devam etti:

"Toplumda bugüne kadar koparılan, insanları kutuplaştırarak din üzerinden, etnik aidiyet üzerinden, düşünce üzerinden ayrıştırılarak zulmedildiği bir ortamda, bu birleştirici gücü vurgulayarak ve tek vücut olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm unsurlarıyla, tüm bireyleriyle, tüm inananlarıyla birlikte sağlamak için çalışan, çabalayan, bu kadar dürüst, namuslu ve vicdanlı bir lidere saldırı yöneltmek; değil barışı istemek, aramak, değil ülkenin aydınlığa çıkmasını istemek, aramak, doğrudan tam da bu ülkeyi bitirmek için yapılan bir çabadır."

"Yılmayız, yılmayacağız, direnmeye devam edeceğiz"

Saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini vurgulayan Altıok, sözlerini şöyle tamamladı:

"Asla kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten bugüne kadar birçok saldırıya, darbe dönemlerinde, dikta dönemlerinde, kişisel ikbali için bugün olduğu gibi ülkemizi karanlık tabloya sürükleyenlerin dönemlerinde, dimdik direnmeyi başarmış bir partidir. Bugüne kadar vermiş olduğu sayısız demokrasi şehitlerinden güç almaktadır. Onların aydınlığından güç almaktadır. Yılmayız, yılmayacağız, direnmeye devam edeceğiz. Bu ülkenin sahip olduğu gerçek değerlerini sonsuza kadar koruyacağız."

Partililer, "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" ve "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları attı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Artvin İzmir Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title