Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Özkes Açıklaması

"Son yıllarda intihar eden, intihara teşebbüs eden imamlar var. Bu devirde imam intihar ediyorsa cemaat ne yapmaz?"

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, son yıllarda imamların intihar ettiğini ya da intihara teşebbüs ettiğini savunarak,  "Bu devirde imam intihar ediyorsa cemaat ne yapmaz?" dedi.

Özkes, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, bu haftanın, Camiler ve Din Görevlileri Haftası olduğuna işaret etti.

Diyanet'in keyfi rotasyonları, adaletsiz uygulamaları, siyasilerin atamalardaki etkisinin, son zamanlarda din görevlilerini intihara kadar götürdüğünü savunan Özkes, son yıllarda intihar eden, intihara teşebbüs eden imamların bulunduğunu söyledi.

İslam tarihinde görülmemiş, duyulmamış olayların AK Parti iktidarında yaşandığını ileri süren Özkes, "Türkiye'de her gün yaklaşık 10 kişi intihar ediyor. Halkın psikolojisi bozuldu. Bu devirde imam intihar ediyorsa cemaat ne yapmaz?" dedi.

Samsun Müftüsü'nün, "18 yaşındaki bir delikanlının zinasını hoş karşılıyor, karşı çıkmıyor da 17 aylık bebeğe tecavüz edildiğinde karşı çıkıyorsak, bu bir timsahın gözyaşları" dediğini ifade eden Özkes, "Bu sözleri bonzai içen bir genç söylemiyor, bir IŞİD militanı da söylemiyor. Bu sözleri 19 Mayıs'ta Atatürk'ün ayak bastığı Samsun'un müftüsü söylüyor. Zırva, tevil götürmez" diye konuştu.

Özkes, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 12 Ekim'de Gümüşhane'de miting yaptığını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Malatya'dan Gümüşhane'ye Erdoğan'ı korumak için polisler geldi. Miting sonrası polisleri tekrar Malatya'ya götüren otobüs kaza yaptı, 3 polis şehit oldu. Erdoğan'ı polisler korudu ama Erdoğan, polisleri koruyamadı. Erdoğan, köşküne döndü ama polisler evlerine dönemedi. Ne olurdu polisler geceyi Gümüşhane'de geçirip, dinlenip, öyle dönselerdi? Ya da Malatya'dan Trabzon'a havayoluyla gidip gelselerdi. Hz. Muhammed, 'sebep olan, yapan gibidir' buyurmuştur."

Geçen yıl 10 Kasım'da İstanbul Eminönü Yeni Cami'de Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için mevlit okuttuğunu anımsatan Özkes, bu yıl da 10 Kasım'da aynı camide mevlit okutacağını kaydetti. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan İhsan Özkes Gümüşhane İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title