Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye'yi 50 yıldır sağ iktidarların yönettiğini belirterek, "CHP Türkiye'nin sigortasıdır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye'yi 50 yıldır sağ iktidarların yönettiğini belirterek, "CHP Türkiye'nin sigortasıdır" dedi.

Bahadın Şenliklerine katılmak için Yozgat'a gelen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Yozgat İl Teşkilatı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Tekin, geriye bakıldığında Türkiye'yi 50 yıldır sağ iktidarların yönettiğini belirterek, "Zaman zaman Sayın Başbakan Cumhuriyet'in değerleriyle uğraşmak için İsmet İnönü ve Mustafa Kemal Atatürk ile meşgul olarak öyle bir algı oluşturuyor ki, sanki kendisi 2002 yılında iktidarı İsmet İnönü'den devralmış. Yozgat'ta olduğu gibi şu anda parlamentoda önemli makam ve mevkilerde olan Yozgatlı siyasetçilerin 30 yıldır siyaset yaşamının içinde olduğunu görebilirsiniz. Yani Yozgatlı 30 yıldır bunları tercih etmiştir, bunlara oy vermiştir. Bugün kabineye baktığınızda, kabinenin en önemli bakanları Yozgat'ta doğmuş, Yozgat'ta büyümüş, Yozgat halkı kendisine rey vererek seçmiştir. Türkiye'de bugün göç veren iller arasında Yozgat ikinci sırada. Yani sonuç itibarıyla 50 yıldır Yozgatlıların oy verdiği insanların Yozgat'ın kaderini değiştirmediği ancak ve ancak kendi kaderlerini değiştirdiğini görebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin iş kazaları bakımından dünyada birinci sırada olduğunu ifade eden Tekin, "Yani 10 bin 500 insan AK Parti iktidarı döneminde 2002-2010 yılı arasında iş kazalarında hayatını kaybetmiştir. Son günlerde Samsun'da 13 yurttaşımız hayatını kaybetti. Daha önce Zonguldak, Bartın, Rize, Giresun ve Ayamama Deresi, bütün bunlara baktığımızda 138 insan derelerde boğularak hayatını kaybetmiştir. Bunların hiçbirisi felaket falan değildir. Tamamen devlet eliyle yapılmış bir felakettir. 'Kentsel dönüşümün tartışıldığı bir ortamda Samsun'daki 13 yurttaşımız neden hayatını kaybetmiştir, nedir bu kentsel dönüşüm, buraya bir bakalım' zahmetinde bulunmayanlar, yarın büyük bir pişmanlık duyacaklardır. Yani en azından önümüzdeki süreçte yeni bir Samsun'un yaşanmaması için kentsel dönüşüm yasasının yeniden ele alınması lazım. Aksi takdirde TOKİ dersiniz, şu dersiniz, bu dersiniz, yüzlerce yurttaşımız hayatını kaybeder. Bu dereler tarih boyu deredir. Ne gariptir ki, AK Parti döneminde patlama başladı. İncelenmez mi neden, niçin, niye, hangi gerekçeyle diye? Çünkü bütün dere yataklarıyla oynadılar" iddialarında bulundu.

"CHP TÜRKİYE'NİN SİGORTASIDIR"

Türkiye'nin mevcut sorunları içerisinde Suriye tartışmalarının suni kaldığını söyleyen Tekin, "3 yıldır televizyon karşısında tartışmaların önemli bir kısmına baktığınızda ne Yozgatlının ne Çorumlunun ne Hakkarilinin ne Vanlının sonlarının tartışıldığı bir ekranı görme imkanınız var. Tamamen lüzumsuz tartışmalar. Elbette bu tartışmalar da olabilir ama 70 milyonu ilgilendiren tartışmalar ötesinde farklı tartışmalarla karşı karşıya olduğunuzu bilmenizi istiyorum.

Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan Orta Anadolu illerine baktığınızda bugün siz de çarşıyı gezdiğinizde göreceksiniz ki, dönerlerin tamamı tavuk. Yani havancılıkla geçinen bir şehirde et değil, tavuk satılıyorsa ekonominin hangi boyutta olduğunu tahmin edersiniz. Bütün Orta Anadolu şehirleri böyle. Kısacası yüksek perdeden konuşan iktidar yetkilileri, zamanlamasını bitirmiştir. Türkiye'de ekonomide de dış politikada da ciddi sıkıntılar var. İç politikada da çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız, çürümüş bir vaziyette. Bu çürümüş iktidarın karşısında salı ve çarşamba günü CHP'nin olağan kurultayı olacak. Bu kurultayda Türkiye'nin bütün beklentilerine cevap verebilecek, gerçekten bu beklentilerin üstesinden gelebilecek bir kadroya ihtiyaç var. Umut ediyorum ki buradaki Yozgat'taki arkadaşlarım, il başkanlarım, bütün partililer Türkiye'nin kaderine el koyacaktır. Türkiye'de CHP sadece CHP'lileri ilgilendirmiyor, CHP'ye oy vermeyenler de CHP'den sorumluluk bekliyor çünkü CHP aynı zamanda Türkiye'nin sigortasıdır. Türkiye'nin sigortasına yakışır bir şekilde bir kongreyle önümüzdeki süreçte bu sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin Türkiye Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title