Haberler

    CHP İngiltere Başkanını Seçti

    LONDRA'nın Hackney bölgesindeki EPIC Dalston salonunda yapılan seçime, CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de katıldı.

    LONDRA'nın Hackney bölgesindeki EPIC Dalston salonunda yapılan seçime, CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de katıldı. Kongre öncesinde Birlik Başkanı Suna Akartuna tüzüğe göre CHP İngiltere Birliği'nin kuruluşta adının 'CHP Büyük Birleşik Krallık Birliği' olarak konduğunu, oysa İskoçya Birliği'nin daha önce kurulması sebebiyle tüzükte tadilat yapılarak Birliğin adının 'CHP İngiltere Birliği' olarak değiştirilmesini önerdi. Divan değişiklik önerisini genel kurula onaylatarak, CHP'nin İngiltere örgütünün adı tüzüğe 'CHP İngiltere Birliği' olarak geçti.

    KONGREDE İKİ ADAY YARIŞTI

    Seçime Hasan Dikme ve Dursun Boran olmak üzere iki aday katıldı. Divan seçim sonuçlarını açıklarken, 406 üyenin oy kullandığı kongrede, 16 oyun geçersiz sayıldığını, 390 geçerli oydan 208'ini Hasan Dikme, 182'sini ise Dursun Boran'ın listesine verildiğini açıkladı.

    Hasan Dikme'nin başkanlığında Sibel Özçelik, Elif Gelirli, Sibel Alp, Seyit Gencay, Kazım Gül, Sidar Yıldırım, Ayhan Peker ve Latif Balcı yönetim kuruluna, Seher Giyer, Şükrü Gülşen ile Seyda Aksu ise yedek üye olarak yönetime seçildi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Birleşik Krallık Tekin Bingöl Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title