Haberler

CHP Grup Başkanvekili Özel, "Türkiye'de Yaşananlara İnanamıyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, hükümeti sahip olmadığı yetkiyi kullanmama, meclis iradesi tersine adım atmama konusunda uyardıklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, hükümeti sahip olmadığı yetkiyi kullanmama, meclis iradesi tersine adım atmama konusunda uyardıklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Türkiye'de yaşananlara inanamadıklarını belirten Özel, " Cizre'de sabah yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden 10'un üzerinde şehitlerimize Allah'tan rahmet, 78 yaralıya da acil şifalar diliyoruz. Hatay Yayladağı'na yapılan havan saldırısında 3 askerimiz yaralandı. Onlara da hem acil şifalar diliyoruz hem de yaşananlardan son derece endişeli olduğumuzu dile getirmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Özel, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıdan sonra basın mensuplarının, siyasetin, parlamento içi ve dışı tüm bileşenlerin konuya gösterdiği tepkiye, ilettikleri 'Geçmiş olsun' dileklerine teşekkür etti. Özel, meclisin tatil olmasının haklı gösteren gelişmelerin yaşadığına dikkat çekerek, "Bugün geldiğimiz noktada bu Meclisin kapalı olmasından, Meclisin kanun çıkarmıyor oluşundan, kanun çıkarma yetkisinin yürütme organı tarafından üstüne alınmış, almadıkları yetkileri de kullanarak, Anayasa'nın kendilerine tanımadığı yetkileri de üzerlerine alarak, yaptıkları yasamaya saygısızlık, Anayasa'ya aykırılıklarla karşı karşıyayız" değerlendirmesini yaptı.

"15 Temmuz akşamı seçimle gelen seçimle gitsin diye irade koyduk"

Hükümeti meclis iradesi tersine adım atmama konusunda uyardıklarını söyleyen Özel şunları kaydetti:

"Şimdi AKP Meclis'te dört partinin oy birliği ile geri çekilen düzenlemeleri Kanun Hükmünde Kararname'ye alma hazırlığında. Şırnak ve Hakkari'yi Kanun Hükmünde Kararname ile il yapmaktan çıkaracaklar. Buradaki sıkıntı şudur; Yapılan iş bu çaba eğer gerçekleşirse büyük bir saygısızlıktır. Parlamento'ya büyük bir saygısızlıktır. Parlamento toplantı halindeyken, bunları kanunlaştırmayalım dedikleri maddeleri KHK'yla koymak, doğrudan parlamentoya sivil darbe yapmaktır. Bütün OHAL, KHK'lar Anayasa'nın verdiği yetki, olağanüstü hal konusu ile sınırlıdır. Eğer siz bugün Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadele etmek için OHAL ilan ettiyseniz, belediyelere kayyum atama, Hakkari ve Şırnak'ı ilçe yapma, özelleştirme, rektörlük seçimleri bunlar ne OHAL'in kapsamıyla ne de bunların süresi OHAL süresi ile sınırlıdır. Bunları yaptıktan sonra kimse bunlar niye Anayasa Mahkemesi'ne gitti diye şaşırmazsın. Hükümeti sahip olmadığı yetkiyi kullanmama, Meclis iradesine karşı KHK kıytırık yetkisiyle, Meclis iradesi tersine adım atmama konusunda uyarıyoruz. Meclis Salonu'nda gösterdiğimiz kararlılıktan geri adım atıp, sonra bunu 15 Temmuz yumuşama emareleri diye pazarlayıp, bugün size darbe yaptırıp, illerimizi kapattırmayız, özelleştirme yetkisini verdirtmeyiz, rektör atamasını seçimden alıp Cumhurbaşkanına vermeyiz. 15 Temmuz akşamı seçimle gelen seçimle gitsin diye irade koyduk."

"Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleriyle çalışmaya devam ediyor"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin MYK toplantısını hatırlatan Özel, "O toplantıda Genel Başkanımız olayın oluşuyla ilgili kendi yaşadıklarını, bilgileri paylaştı. Biz de hükümet tarafından bilgileri paylaştık. Kısa bir talimatıyla, 'Yarın sabah hep birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Teröre karşı çalışmayı bırakmak, başka gündeme saplanmak terörün amacına hizmet etmek olur. Hiçbir programda değişiklik yok'. Cumhuriyet Halk Partisi tüm kurum, yetkilileriyle ve milletvekilleriyle çalışmaya devam ediyor. Önümüzdeki haftaya kadar, bu şartlar altında meclis hala kapalı tutulmaya devam ederse, Meclisin olağanüstü olarak toplanması noktasında partimizdeki ağırlıklı görüşü tartışıp, gerekli adımları atacağız" diye konuştu

CHP konvoyuna düzenlenen saldırının suikast girişimi olup olmadığına ilişkin bir soruya Özel, "Şüphesiz suikast girişimidir. Konvoya ilk yapılan saldırının konvoyu durdurmak olduğu, durduktan sonra genel başkanımızın yakın koruma ekibinin aldıkları eğitim gereği konvoy beklenmedik şekilde durdurulduğunda, dışarıya çıkıp dışarı baktıklarında genel başkanımızın aracına son derece yakın bir yerde görüntü aldıklarını, bir tanesi 'görüntü var' diye ifade ediyor. Onun görüntü var diye işaret ettiği noktaya tüm koruma ekibi yöneliyor ve oraya doğru ateş açıyorlar. Roketatarı bulunduran teröristin bunun gerçekleştiremediği ortaya çıkıyor. Dün bize verilen bilgiler iki çatışma olduğu, bir askerimizin şehit olduğu noktadaki çatışma ve roketatarlı teröriste açılan ateş ve onun etkisiz hale getirilmesiydi. İçişleri Bakanı ve hükümet yetkililerden aydınlatıcı, net bilgileri bizimle paylaşmasını istiyoruz" diye cevap verdi.

HDP'nin PKK ile arasına mesafe koyması ve CHP milletvekillerinin terörist cenazelerine katılması iddialarına ilişkin soruya Özel, "Hiçbir CHP milletvekilinin geçmişte bir PKK militanın cenazesine gitmediği somut bir gerçek. Dünkü saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı'nın yüzde birlik pay bıraktığı noktada somut bilgileri kısa sürede elde etmek istiyoruz. HDP noktasındaki yaklaşım için cevap vermek için erken. Halkalarım Demokratik Partisi Sayın Grup Başkanvekili İdris Baluken, Mardin milletvekili Mithat Sancar ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım olayı duyduktan sonra beni odamda ziyaret ettiler, ardından da AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Mehmet Muş Başkanlığında 5 kişilik heyet beni ziyaret etti. Geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri ile ilgili haksız ve fevkalade ahlaksızca yapılan gerçek dışı haberler herhalde dünkü terör saldırısıyla tekzip edilmiş oluyor" karşılığını verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi AK Parti Türkiye Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title