Haberler

CHP Genel Sekreteri Sındır Açıklaması

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Üretim Reform Paketi Kanun Taslağı'na göre sınırsız glikoz şurubu üretim ve tüketiminin önünün açılacağını, bu durumun da halkın sağlığını tehdit edeceğini söyledi.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Üretim Reform Paketi Kanun Taslağı'na göre sınırsız glikoz şurubu üretim ve tüketiminin önünün açılacağını, bu durumun da halkın sağlığını tehdit edeceğini söyledi.

Sındır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Milli Tarım Projesi'ne ilişkin eleştirilerde bulundu.

Projenin, birçok ürünü kapsam dışında bıraktığını, kendi içinde çelişkiler taşıdığını, çiftçilerin kafalarını karıştırmaktan ve temenniden öteye geçemediğini öne süren Sındır, mazota yüzde 50 indirimin sevindirici olduğunu, ancak bu uygulamada da geç kalındığını ifade etti.

Başbakan Binalı Yıldırım'ın Milli Tarım Projesi'ni açıklarken, Üretim Reform Paketi Kanun Taslağı'nın da ortalıkta dolanmaya başladığını belirten Sındır, bu tasarıyla tarım alanlarının talan edilmesinin önünün açılacağını savundu.

Tasarıyla meraların yok edileceğini, hayvansal üretimin daralacağını, tarım sektöründe ithalat ve dışa bağımlılığın artacağını ve çiftçinin yok olma sürecinin hızlanacağını iddia eden Sındır, ülke çapında zeytin alanlarının yok olması sürecinin de başlayacağını dile getirdi.

Glikoz şurubunun şeker tanımından çıkarılarak kota dışında bırakılacağını, böylece büyük oranda GDO'lu mısırdan yapılan glikoz şurubunun sınırsız üretim ve tüketiminin önünün açılacağını belirten Sındır, bu durumun da halkın sağlığını tehdit edeceğini söyledi.

Sındır, "Başbakan ve tüm yöneticilere sesleniyorum: Artık yeter. Çiftçisiyle, işçisiyle, memuruyla, emeklisiyle, esnafıyla, sanayicisiyle, işsiziyle, bu millet sizin süslü ve örtülü sözlerinizle kandırılmaktan usandı ve tükendi." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Kamil Okyay Sındır İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title