Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istedikleri tek şeyin Türkiye'de huzur ve barış içerisinde yaşamak olduğunu belirterek, "Bizim bu memlekette huzura ihtiyacımız var. Sofraya otururken ilk lokmamızı ağzımıza alırken nasıl Bismillah diyorsak, huzur da demeliyiz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istedikleri tek şeyin Türkiye'de huzur ve barış içerisinde yaşamak olduğunu belirterek, "Bizim bu memlekette huzura ihtiyacımız var. Sofraya otururken ilk lokmamızı ağzımıza alırken nasıl Bismillah diyorsak, huzur da demeliyiz." dedi.

Kılıçdaroğlu, Adnan Menderes Havaalanı'ndan İzmir Büyükşehir Belediyesine ait üstü açık otobüsle vatandaşları selamlayarak, Balçova Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Polis Haluk Varlı Parkı'nın açılışına katıldı.

Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında, algıya değil akıla güvenilmesi gerektiğini belirterek, ana hedeflerinin Türkiye içerisinde mutlu yaşayan bireyler olduğunu ifade etti.

Devleti devlet yapanın kurumlar olduğunu ve bu kurumlarda bulunması gereken ana unsurun da adalet olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ahlakın bulunmadığı yerde adaletin de olamayacağını bildirdi.

Polisin ülkenin huzuru için gece gündüz demeden çalıştığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Eğer bu ülkenin sokaklarında rahat gezebiliyorsak, birbirimizle rahat sohbet edebiliyorsak, kahvesine, lokantasına gidebiliyorsak, fabrikasında rahat çalışabiliyorsak polis arkadaşlarımızın onurlu görevleri sayesindedir." dedi.

Polislerin terör bölgelerinde canlarını hiçe sayarak görev yaptıklarına işaret eden Kılıçdaroğlu, ülke için hayatını veren insanlara yüksek bir vefa duygusu gösterilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Kılıçdaroğlu, açılışı yapılan parka şehit bir polisin isminin verildiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"O insanlar bizim daha rahat yaşayabilmemiz için hayatlarını feda eden insanlardır. Biz ne mi istiyoruz? Elbete ki biz kendi ülkemizde huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Akşam haberlerini izlerken güzel haberler duymak istiyoruz. Her gün şehitlerin geldiği Türkiye, emin olun hepimizin yüreğinde derin yaralar açıyor. Neden bu kan, neden bu göz yaşı, neden annelerin feryatları dağlara, ovalara yayılıyor ve yükseliyor, neden bu ülkeye bir türlü barışı getiremiyoruz? Bu soruyu hep beraber kendimize sormak zorundayız. Biz eğer insansak, insan olarak görev yapıyorsak, aklımızı kullanacaksak kendimize soru sormamızı bilmeliyiz. Ne oldu da Türkiye 14 yılda bu noktaya geldi? Şunu yada bunu kötülemek için değil ama bu ülkeye bizim ihtiyacımız var. Bizim bu memlekette huzura ihtiyacımız var. Sofraya otururken ilk lokmamızı ağzımıza alırken nasıl Bismillah diyorsak, huzur da demeliyiz. Huzura kavuşan bir toplum geleceği sağlıklı inşa edebilir."

Anadolu'dan İzmir'e kopup gelen herkesin kendisini İzmirli olarak kabul ettiğini aktaran Kılıçdaroğlu, kentte bir çok inanç ve kimlikteki kişilerin barış içerisinde yaşadığını aktardı.

Kılıçdaroğlu, buradaki barış ve huzuru bütün dünyaya ve Türkiye'ye yaymak istediklerine değindi.

Bu ülkenin altın tepsi içerisinde değil, geride gözü yaşlı anneler ve yetimler bırakılarak kurulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Tek bir şey istiyoruz, kendi ülkemizde insanca, huzur ve barış içerisinde yaşamak. Şehit polis Haluk Varlı'nın afişi karşımızda. O, biz bu güzel ülkede insanca yaşayalım diye hayatını feda etti. O nedenle bütün polislere, bütün şehitlere şükran borçluyuz. Onları saygıyla anıyoruz, saygıyla anmak hepimizin insani görevidir." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, her konuda partisini eleştirebildiklerini ama CHP'nin bayrak, vatan ve insan sevgisini kimsenin ret edemeyeceğini kaydetti.

Konuşmanın ardında Kılıçdaroğlu, şehit polisin eşi Gül Varlı'ya Balçova Belediyesinin meclis kararının beratını taktim etti.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Balçova İzmir Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
title