Haberler

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı Benim Muhatabım Değil

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sistemi ile ilgili sözlerini soran muhabire, "O benim muhatabım değil" yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı'nın bir konuşması oldu, 'Yeni Milli Şef'ler çıkmasın diye Başkanlık sistemini istiyoruz' dedi. Neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine, "Cumhurbaşkanını geçin, benim muhatabım değil" yanıtını verdi.

Bank Asya'nın yönetimine el konulması ile ilgili de ilk kez yorum yapan Kılıçdaroğlu, "Hiç kimsenin Türkiye'de can ve mal güvenliği emniyeti yoktur. Herkesin bunu çok iyi bilmesi lazım. Bank Asya bunlara tipik bir örnektir. 12 yaşındaki çocuğun vurulması, tipik örnektir can güvenliği ile ilgili. Bank Asya mal güvenliği ile ilgili, herkesin bunu bilmesi lazım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen "Laiklik ve Kadın" paneli sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"TAHRİK EDENLER BİZ DEĞİLİZ"

Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun "Sen Anamuhalefet Partisi lideri misin, yoksa provokatör müsün, tahrikçi misin?" sözlerinin sorulması üzerine ise "İç Güvenlik Yasa Teklifi ile ilgili bilgisi olduğunu sanmıyorum. Çünkü kendisi Başbakanlık koltuğunda oturmakla beraber, ona bilgi verildiğini de sanmıyorum. Orada tahrik edenler biz değiliz, yasayı çıkanlardır, toplumu tahrik edenler" dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Siz silahla ateş edene bir yıl, sapan kullanana iki yıl verirseniz bu toplumu tahrik eder ve doğru değildir. Ayrıca telefonların dinlenmesi, kişilerin gözaltına alınması, savcı ve mahkeme kararı olmaksızın, bunların yapılması doğru değil. Ayrıca, kötü niyetli müfettişlerin aklanmasına yönelik düzenlemeler de var teklifte, bunlar da doğru değil bunların hiçbirisini kabul etmiyoruz. Biz demokrasiyi istiyoruz, insan haklarını istiyoruz, anayasaya aykırı uygulamalar istemiyoruz. Ülkemize birinci sınıf demokrasi istiyoruz. Almanya'da, Fransa'da, İngiltere'de, Amerika'da, Japonya'da insan hakları için tanınan yetkiler, güvenceler neyse, aynısını Türkiye'de de istiyoruz. Kendi ülkemiz üçüncü sınıf bir demokrasiye layık bir ülke değildir. Biz darbelerden çok çektik, AKP Hükümeti yasalarını ortadan kaldırmak değil, 12 Eylül darbe yasalarını tahkim etmek istiyor. O nedenle biz buna karşı çıkıyoruz, toplumu tahrik etmek gibi bir düşüncemiz asla ve asla söz konusu değil."

BANK ASYA YÖNETİMİNİN TMSF'YE DEVRİ

Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devrine ilişkin bir soru üzerine de Kılıçdaroğlu, Türkiye'de hiç kimsenin can ve mal güvenliği olmadığını savundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç kimsenin Türkiye'de can ve mal güvenliği emniyeti yoktur. Herkesin bunu çok iyi bilmesi lazım. Bank Asya bunlara tipik bir örnektir. 12 yaşındaki çocuğun vurulması, tipik örnektir can güvenliği ile ilgili. Bank Asya mal güvenliği ile ilgili, herkesin bunu bilmesi lazım" diye konuştu.

BİRLEŞME ÇAĞRISINA YANIT

ÖDP Eş Başkanı Alper Taş'ın "HDP, ÖDP ve sosyalistler CHP ile birleşmeli" sözlerinin hatırlatılarak, "Bu çağrıya yanıtınız ne olacak?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "ÖDP'nin Sayın Genel Başkanı'nın düşüncelerini ben de okudum, tabii bir düşüncedir, saygı duymamız gerekiyor. Şu anda gündemde böyle bir şey yok" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Bank Asya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500

Yorumlar (169)

SİMİTÇİ:

SAYIN MAKARNACILAR BU SEFERDE AKPYE OY VERİN BİRAZ EKSİKLERİ TAMAMLASINLAR

27
9
yanıtYanıtla
hüsnüm@m.m:

Ak gençlik bir fire daha verdi seçim tarihini bile bilmiyorya la bunlar,yazık size yedirdikleri dürümlere

yanıt0
yanıt1
rauf:

heyy bu adama oy verenin aklina. . . . . . . . . . .

25
8
yanıtYanıtla
ERİT:

AKP Yİ KİM YÖNETİYOR. ?. . . ERDOĞAN DİYEN YEŞİLE BASSIN. . . . . DAVUTOĞLU DİYENLER KIRMIZIYA BASIN

14
15
yanıtYanıtla
Dr. MstfMobil-IOS:

Hakikatten Davutoğlu kukladan başka bişey değil karar veriliyor sarayda sonra kuklaya haber veriliyor yazık be adama cidden üzüldüm çok zor bi durum

2
27
yanıtYanıtla
Trabzonlu...!!!:

Sen Hülya Avşar la Muhatap ol . . . !!!

17
11
yanıtYanıtla
rauf:

provokator kemal senin foyan coktan once dustu senin niyetini artik herkes biliyor, sadece bilki bu devlet senin gibi adamlara pas vermez er yada gec cezani cekeceksin

25
2
yanıtYanıtla
esas ataturkcu:

emeklerin bosa cikmadi kemal millet yavas yavas ataturkten nefret etmeye basladi operasyon tamam, seni chpye getirenlerin niyeti oydu, atanin bize geride biraktigi en buyuk miras dusmanlarimiza karsi birlik olmakti, ama sen gitin bizi dusmanlarimiza sikayet etin iste mirasi boyle sinsilik yaparak parcaladin mirasi

27
0
yanıtYanıtla
AKKAYA:

Bunamış adam senin muhatabın kendi eş degerinde biri olabilir Tayipde seni zaten muhatap görmüyorki. . . . . ??????

23
3
yanıtYanıtla
inlet:

ulkenin devletinin en ust makamina saygi duymayan dingil senin niyetin milleti ayristirmak ve DEVLETIN ITIBARINI ZEDELEMEKTIR vatan dusmani ajansin. .

19
6
yanıtYanıtla
Tüm 169 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title