Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çok sade bir seçim propagandası yaptığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çok sade bir seçim propagandası yaptığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmaları kapsamında Karadeniz'de temaslarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum ve partililerin katılımı ile basın açıklaması yapan Akkaya, İsrail'in Gazze'ye yönelik yapmış olduğu saldırılara karşı yapılanların söylemden öteye geçmediğini ileri sürdü. Güney Amerika ülkelerinin İsrail'le olan ticari ilişkilerini kestiğini ve konsoloslukları kapı dışarı edeceklerini açıkladıklarını ifade eden Akkaya, "Yüz yıllık tarihimizle çok derin ilişkilerimiz olan, belki de asırlardır o topraklarda hakimiyet sürmüş olan bir ülkenin sorumluluğu vardır. İsrail'in Filistinlilere yaptığı katliam sadece söylemlerle geçiştirilemez. Özellikle Malatya Kürecik'teki radar istasyonunun İsrailli savaş uçaklarına destek verip vermediği net olarak açıklanmalıdır. Kürecik Radar İstasyonu'nun faaliyetleri durdurulmalıdır. İsrail'le ilgili ticari ilişkiler gözden geçirilmelidir. AKP döneminde İsrail'le ilişkiler 4,5 kat artmıştır. İsrail'in bu vahşice tutumu karşısında hiçbir şey yokmuş gibi davranmak kabul edilebilir bir durum söz konusu değildir. İsrail'le siyasi ilişkilerde biran önce sonlandırılmalıdır. Halk olarak bir tepki vermeliyiz. Halkımız da bu tepkiye her zaman hazırdır. Onun için İsrail'e boykotta en önemli şey bu süreçte ticari ilişkilerin gözden geçirilmesi ile olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin adaletsiz bir şekilde yapıldığını ileri süren Akkaya, bir tarafta devletin tüm imkanlarını kullanan bir aday, öbür tarafta ise kendi olanaklarını kullanan bir aday olduğunu söyleyerek, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çok sade bir seçim propagandası yaptığını belirtti. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ekmeleddin İhsanoğlu Yakup Akkaya İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title