Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Hepimiz kardeşiz ve 'eşit yurttaş' temelinde birlikte yaşayacağız. Eksiğimiz, noksanımız varsa oturur konuşuruz ama bunu gizli pazarlıklarla değil, Millet Meclisi'nde meşru temsilcilerle yaparız" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Hepimiz kardeşiz ve 'eşit yurttaş' temelinde birlikte yaşayacağız. Eksiğimiz, noksanımız varsa oturur konuşuruz ama bunu gizli pazarlıklarla değil, Millet Meclisi'nde meşru temsilcilerle yaparız" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Haluk Koç seçim çalışmalarına Keçiören Piyangotepe ve İncirli'de devam etti. Vatandaşlarla buluşmasında Ankara'daki terör saldırısına değinen Koç, yaşanan sürecin 1980 öncesindeki karanlık ortama benzediğini, o dönemdeki gibi yine siyasi mühendislerin iş başında olduğunu belirtti.

Türkiye'nin çok zor günlerden geçtiğini ifade eden Koç, "Bu toprakların, Anadolu'nun günahı ne? Ama artık yeter, isyan ediyoruz; yeter artık. Hiçbir evladımız ölmesin" açıklamasını yaptı.

Yüzyıllardır barış içinde yaşamış bir halka birilerinin "hayır siz kardeşçe yaşayamazsınız" dediğini vurgulayan Koç, şunları kaydetti:

"Hepimiz kardeşiz ve hepimiz 'eşit yurttaş' temelinde birlikte yaşayacağız. Eksiğimiz, noksanımız varsa oturur konuşuruz ama bunu gizli pazarlıklar şeklinde değil, Millet Meclisi'nde meşru temsilcilerle yaparız. Tüm bu yaşananlara karşı yine de her zaman bir umut vardır. Şimdi de bir umut var. 15 gün sonra sandık önümüze geliyor. Olan biten her şeye sandıkta dur demek elimizde. Eğer demezsek korkarım Türkiye başka yönlere gidebilir. Bunun için ikna edebileceğiniz komşu, dost, arkadaş, akraba kim varsa harekete geçirmelisiniz. Biliniz ki CHP'nin çıkaracağı her fazla vekil, AKP'nin daha az vekil çıkarması demektir. Aslında Türkiye bir seçim sürecini yaşadı. Millet bir irade ortaya koydu. Yüzde 49-50 birileri için olunca 'milli irade' oluyor, başka bir sonuç olunca bunu milli irade saymıyoruz. Bu seçim ülke için değil, bir tek kişinin ihtirası için yapılıyor."

Kaynak: AA / Politika

Haluk Koç Keçiören Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title