Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, dolardaki artış nedeniyle her bir hacı adayına 1600 lira ek yük geldiğini belirterek, ek yükün Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılanması amacıyla bugün itibarıyla TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdiğini ve bunun acilen yasalaşması gerektiğini bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, dolardaki artış nedeniyle her bir hacı adayına 1600 lira ek yük geldiğini belirterek, ek yükün Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılanması amacıyla bugün itibarıyla TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdiğini ve bunun acilen yasalaşması gerektiğini bildirdi.

Tanrıkulu, Kadıköy Belediyesi tarafından Moda Khalkedon'da düzenlenen "Eğitimi Yeniden Düşünmek: Finlandiya Örneği" toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün hacı adaylarını ilgilendiren bir konuyla ilgili olarak bu sabah itibarıyla Meclis Başkanlığına bir kanun teklifi verdiğini dile getirdi.

Geçen yıl kasım ayında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hacı adaylarından alınacak ücreti avrodan dolara geçirdiğini hatırlatan Tanrıkulu, geçen kasım ayından bugüne kadar da dolarda yaklaşık yüzde 20'lik artış meydana geldiğini, doların 2,2 liradan 2,6 liraya çıktığını kaydetti.

Tanrıkulu, "Her bir hacı adayına dolardaki bu artış nedeniyle 1600 lira ek bir yük gelmiş durumda. Bu ek yükün Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılanması amacıyla bugün itibarıyla Meclis Başkanlığına kanun teklifi verdik. Bunun, bu yasama dönemi kapanmadan yasalaşması için ben diğer siyasi partilere ve Meclis Başkanına buradan çağrı bulunuyorum. 1600 lira bütün hacı adayları bakımından büyük bir paradır, ek bir yüktür. Yıllarca para biriktirmişlerdir, ancak  8 bin lira civarında bir para biriktirmişlerdir. 1600 liranın Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılanması bakımından bu kanun teklifinin acilen yasalaşması gerekiyor" diye konuştu.

Sorduğu soru üzerine, Maliye Bakanlığının emeklilerin maaşlarından yüzde 15 gelir vergisi kesinti olmayacağına yönelik gelen cevabı değerlendiren Tanrıkulu, "Maliye Bakanlığının yaptığı açıklama tatmin edici bir açıklama değil. Emeklilerle ilgili hiçbir artışın olmayacağı noktasında bir açıklama yaptı. Bu, emeklileri yoksulluğa ve açlığa mahkum eden bir açıklamaydı. Ayrıca bu kesintinin yapılacağı noktasında da bir çalışmanın olduğunu da biliyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Kadıköy Belediyesi Finlandiya Moda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title