Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "İlk defa Türkiye'de artık giyim üzerinden siyaset yapılmıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "İlk defa Türkiye'de artık giyim üzerinden siyaset yapılmıyor. İlk defa bu seçimlere giderken, başörtüsü tartışılmıyor, inançlar üzerinden, alt kimlikler üzerinden siyaset yapılmıyor. Türkiye için bunlar bir kazanç, sevinilecek konular" dedi.

Matkap, Ardanuç Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaretindeki konuşmasında, bir yabancının seçim meydanlarındaki konuşmaları dinlese, "Acaba hangi seçimler oluyor?" diye sorup, bilgi alması gerektiğini söyledi.

Herkesin Türkiye'de yerel seçimler mi, genel seçimler mi veya farklı bir seçim mi yapılacağını anlamakta zorlandığını, seçim meydanlarında sadece hükümetin icraatlarının konuşulduğunu iddia eden Matkap, şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının önemli hizmeti de ülke yönetimini, Tanrı egemenliğine dayalı bir monarşiden halkın egemenliğine dayalı bir Cumuhuriyet'e dönüştürmektir. Eğer bu yapılmasaydı, bugün Başbakan belki de babasıyla o teknede balık avcılığıyla geçiniyor olacaktı. Belki de Abdullah Gül, fakir bir demircinin oğlu, o da demirci olacaktı ama kurulan bu güzel yönetim sayesinde ikisi de fakir halk çocuklarıyken biri Cumhurbaşkanı, biri Başbakan... Ama ne yazık ki doğrudan hedef aldığı Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'tir Başbakan'ın. Onlara yaptığı tanımlama da çekilmez bir tanımlama."

Matkap, ülkede yaşananların oluşturduğu gerginlikle seçimlere hazırlandıklarını dile getirerek, "Bu saatten sonra artık bu hükümet, şeklen vardır. Bu hükümet hukuken vardır ama şu an fiilen yoktur. Bu hükümetin Türkiye'yi yönetme takati, kudreti, morali kalmamıştır. Çünkü ekonomide de ciddi daralmalar oldu, ciddi kırılmalar var dünyada. Borçlanmalarla dönen bir ekonomi, her yıl 100 milyar dolar cari açığımız var. Bütün bu arada Türkiye'de hukukun üstünlüğünün tartışmaya açıldığı bir hal de söz konusu" diye konuştu.

CHP'nin bu dönem ezberleri bozduğunu kaydeden Matkap, "CHP, halkın egemenliğine dayalı Cumhuriyet'ten yana olan herkesle CHP çatısı altında buluştu" dedi.

Matkap, ülkenin geleceğinin tüm siyasi partilerin geleceğinden daha önemli olduğunu belirterek, "Bu bilinçle hareket ettik. Kemal Kılıçdaroğlu'nun önemli bir girişimi de oldu. İlk defa Türkiye'de artık giyim üzerinden siyaset yapılmıyor. İlk defa bu seçimlere giderken, başörtüsü tartışılmıyor, inançlar üzerinden, alt kimlikler üzerinden siyaset yapılmıyor. Türkiye için bunlar bir kazanç, sevinilecek konular" ifadelerini kullandı.

"Benim de gönlüm sadece yerel seçime dönük konuları konuşmaktan yana. Ben de metroyu, yolları, toplu ulaşımı, kentsel dönüşümü, yardımları konuşalım isterdim" diyen Matkap, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan diyor ki, 'Beni aklayacak yer, sandıklardır.' Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde sandıklar, aklanma yeri olamaz. Aklanma yeri, mahkemelerdir. İstediğin kadar oy al, sandıklar deterjan değil ki seni temizlesin, paklasın. Bu seçimlerde konu, Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti değil, Türkiye'nin geleceği, halkın egemenliğine dayalı Cumhuriyet'in geleceği, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin geleceği ve Türkiye'nin aydınlığı. Bunlar çok önemli. Biz CHP olarak Türkiye'yi yönetmeye hazırız. Türkiye büyüklüğünde 5 tane ülkeyi de yönetmeye hazırız. O konuda sıkıntımız yok."

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Nihat Matkap Ardanuç Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title