Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Ankara'ya yapılan robot ve dinazor heykellerine ilişkin, "8 Haziran'dan sonra bırakın dinazoru, robotu, 20 yıllık kamu kaynağının, Ankara'da yerel yönetimler tarafından nasıl kullanıldığı masaya yatırılacak, bundan kaçış yok. Har vurup, harman savurdunuz, şimdi hesap verme dönemi geliyor, genelde de yerelde de" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Ankara'ya yapılan robot ve dinazor heykellerine ilişkin, "8 Haziran'dan sonra bırakın dinazoru, robotu, 20 yıllık kamu kaynağının, Ankara'da yerel yönetimler tarafından nasıl kullanıldığı masaya yatırılacak, bundan kaçış yok. Har vurup, harman savurdunuz, şimdi hesap verme dönemi geliyor, genelde de yerelde de" dedi.

Koç, Çıkrıkçılar Yokuşu ve Saman Pazarı ziyaretleri öncesi, CHP Altındağ İlçe Başkanlığında basın mensuplarına açıklamada bulundu, soruları yanıtladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Ankara'ya yaptırdığı robot ve dinazor heykellerini eleştiren Koç, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Gökçek hakkındaki sözlerini hatırlatarak, savcıları göreve çağırdı.

Ankara'ya yapılan dinazor ve robot heykellerine 8,5 milyon lira harcandığı yönünde iddiaların bulunduğuna değinen Koç, kamu malının sorgusuz, sualsiz, denetimsiz bir şekilde harcandığını ileri sürdü.

Ankara'nın da Türkiye'nin de sahipsiz olmadığını dile getiren Koç, şöyle devam etti:

"Artık, bu har vurup harman savurma devri, hesapsız, kitapsız kamu kaynaklarını kafasına göre kullanma devri mutlaka son bulacaktır. Ondan sonra hiç kimsenin, kalkıp da bazı kendilerine ait özel televizyonlarda akla hayale gelmedik iftiralarla bu hakkı savunan insanlara, kurumlara karşı usulsüz, haksız suçlamalarla ortaya çıkmamaları gerekir. Bu işin sahibi 8 Haziran'da belli olacak. 8 Haziran'dan sonra bırakın dinazoru, robotu, 20 yıllık kamu kaynağının, Ankara'da yerel yönetimler tarafından nasıl kullanıldığı masaya yatırılacak, bundan kaçış yok. Har vurup, harman savurdunuz, şimdi hesap verme dönemi geliyor, genelde de yerelde de."

Koç, iktidar partisinin kamu kayaklarını kullanarak, çift koldan, demokrasi dışı, eşitliği ihlal edecek tarazda seçim çalışmalarına devam ettiğini savunarak, bunun korkunun, paniğin, hesap vermekten çekinmenin göstergesi olduğunu söyledi.

-"Mitingler vatandaşın vergisiyle yapılıyor"

"Sayın Cumhurbaşkanı yerinde durmuyor, herhalde önüne gelen anketler ciddi şekilde gelecekle ilgili sıkıntıları ortaya koyuyor" diyen Koç, "Sayın Davutoğlu'na haksızlık yapılmıyor mu burada? Davutoğlu, 'Ben başbakanım, 8 Haziran'dan sonra da başbakan olmak istiyorum' diye nasıl oy isteyecek milletten? Sayın Davutoğlu'na ne başbakanlık yaptırıyorlar ne siyasi partilerinin genel başkanlığını yaptırıyorlar" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin devlet gücünü kullandığını ileri süren Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı mitinglerde, vatandaşın vergilerinden alınan payların bulunduğunu bildirdi.

Koç, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in, 'Türkiye'nin Suriye'ye gireceği' iddiasının sorulduğu Koç, "Duyumlarının ne olduğunu bilmiyorum ama Sayın Tekin'in açıklaması caydırıcı etki bakımından önemlidir. 'Süleyman Şah Türbesi'nin bombalanması ve Türkiye'nin Suriye'ye girmesi' yönünde bir neden oluşturma şeklinde yapılan plana uygun bir girişim, seçimleri erteletmek için planlanıyorsa, belki de bunu önlemek için kamuoyunun duyarlılığına seslenen bir ifadedir Sayın Tekin'in ifadesi" yanıtını verdi.

"Başbakan Davutoğlu, açıklamalarında partinizi ırkçı bir örgüte benzetti. Sizin değerlendirmeniz nedir?" sorusu üzerine Koç, "Sayın Davutoğlu önce başbakan olarak gerçekten koltuğunu doldursun ve onun yerine esas aktör olarak görev alan kişiyi engellesin. 'Ben başbakanım kardeşim, meydanlar bana ait seçim kampanyasında, sen otur kaçak sarayında' desin, zaman muhatap alalım, cevap verelim Sayın Başbakana. 'Sayın Başbakanı' nezaketen söylüyorum, üstüne kendisinin dahi oturtamadığı bir sıfat haline geldi" dedi.

-"Önce muhatap alınacak tavır sergilesin"

Davutoğlu'nun mitinglerde çok bağırmaması gerektiğini ifade eden Koç, şunları söyledi:

"Bağırarak hiçbir yere gidemez, haklılığını da ispat edemez. Çünkü kendi partisi tarafından kale alınmayan, tabanı tarafından başbakan olarak görülmeyen bir insanı, ben, ana muhalefet partisi sözcüsü olarak nasıl muhatap alıp cevap vereyim? Kendi partisi başbakan görmüyor ki. Yetersiz görüyor, onun yerine esas aktörü sahaya sürmeye gayret ediyor. Önce muhatap alınacak bir tavır sergilesin, kaçak saraya 'Eğer ben başbakansam, bu işi ben yürütürüm, sen otur yerinde' diyebilsin. Onu diyemedikten sonra bizim muhatabımız değil."

Koç, açıklamasının ardından Çıkrıkçılar Yokuşu ve Saman Pazarı'nda esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Koç, oturduğu bir sokak kahvesinde, üzerine tabak kapatılmış çay bardağını ters çevirerek, "iktidarı da böyle ters çevireceklerini" söyledi.

Ziyareti sırasında "Seçimlerden, CHP ile MHP'nin koalisyonunun çıkacağını" iddia eden Ali Özcan isimli bir esnaf Koç ile özel görüşmek istediğini söyledi. Esnafın bu isteğini kırmayan Koç, Özcan'la dükkanında bir süre görüştü.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Haluk Koç Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title