Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "2002'de sıfırlanmış halde aldıkları terörü azdıran, dağlardan kentlere taşmasına neden olanlar, utanmadan terörle mücadele için 'evet' çıkması gerektiğini söyleyebiliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "2002'de sıfırlanmış halde aldıkları terörü azdıran, dağlardan kentlere taşmasına neden olanlar, utanmadan terörle mücadele için 'evet' çıkması gerektiğini söyleyebiliyor." ifadesini kullandı.

Cankurtaran, yazılı açıklamasında, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un "referandumda 'evet' denilmesinin terörle mücadeleye de 'evet' demek olacağı" yönündeki ifadeleri Ordu'da tekrarladığını savundu.

İktidarın, 2002'de terörsüz bir ortam devraldığını belirten Cankurtaran, "2002'de sıfırlanmış halde aldıkları terörü azdıran, dağlardan kentlere taşmasına neden olanlar, utanmadan terörle mücadele için 'evet' çıkması gerektiğini söyleyebiliyor. Demek bugüne kadar tek başlarına iktidar olmalarına rağmen mücadele etmemişler." değerlendirmesinde bulundu.

Bu sözlerin bir itiraf ve aynı zamanda suç olduğunu öne süren Cankurtaran, şu görüşleri savundu:

"Üstelik bugüne kadar terörle mücadele eden ve bu sürede şehit, gazi olanlara saygısızlıktır. 'Biz ne diye mücadele ettik' demez mi bu insanlar? Ama Numan Kurtulmuş'a bir önerim var, yaş itibarıyla asker ve polis olamaz ama sözlerinde inandırıcı olmak istiyorsa, görevini bıraksın, gitsin Şırnak ve Hakkari gibi terör sorunumuzun olduğu bir ilde gönüllü köy korucusu olarak terörle mücadelede bizzat görev alsın. O zaman daha inandırıcı olabilir."

Cankurtaran, ayrıca katıldığı bir programda Alevilere hakaret ettiğini ileri sürdüğü, Yazar Kadir Mısıroğlu ile Sultan 2'nci Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu'nun "canımıza yetti parlamenter sistem artık" şeklindeki sözlerini de eleştirdi.

Kaynak: AA / Politika

Numan kurtulmuş Yasemin Öney Cankurtaran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title