Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Güneydoğu'da çözümün yıkmakla elde edilemeyeceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Güneydoğu'da çözümün yıkmakla elde edilemeyeceğini söyledi.

Partisininin Antalya İl Başkanlığını ziyaret eden Cankurtaran, burada düzenlediği basın toplantısında, bir süre önce Filistin ve İsrail'i ziyaret ettiğini ve bu ziyaretlerde insanların kendisine " Türkiye'de terör ne zaman bitecek" diye sorduğunu ifade etti.

İsrail'in Türkiye ziyareti için vatandaşlarına 2. dereceden güvenlik uyarısı verdiğini anlatan Cankurtaran, bu durumdan imaj, ülke ve duygusal olarak çok zedelendiklerini belirtti. Cankurtaran, bu durumun suçlusunun Türkiye'yi yönetenler olduğunu savundu.

Suriye'deki iç savaşın daha acısının Türkiye'de yaşandığını ileri süren Cankurtaran, Güneydoğu'da olanların gizlendiğini ve bambaşka bir derin savaşın olduğunu iddia etti.

Cankurtaran, "Türkiye'de tecavüzcüleri koruyan politikadan vazgeçilip vatandaşların problemlerine yönelik çözümler arayan politikaya geçilmesi gerektiğini" dile getirerek, şöyle konuştu:

"İlk günden itibaren Meclis komisyonu kurulması önerisini rededen, 'soru önergesi kabul edilmedi' diye tebrik kuyruğuna girenleri kınıyoruz. Türkiye'nin vicdanını ayağa kaldıran bu vicdansızlığı aklayanları deşifre edeceğiz. Hiçbir suç, cinsel tacizcileri korumaktan daha büyük bir suç değildir. Türkiye'de kadına yönelik şiddetin artmasına sebep olan zihniyet, şimdi de çocukların bedenlerine kadar inecek şekilde negatif söylem birliğine girmiş durumda. Hangi dinde, kültürde çocuk istismarı aklanır?"

CHP olarak "Seçim zamanında çalışır, seçim dışında çalışmazlar" şeklinde eleştiriler aldıklarına işaret eden Cankurtaran, seçim dışında da oluşturdukları yeni örgütlenme modeli ile tüm kapıları tek tek çalıp sorunların sahipleriyle bir araya geleceklerini söyledi.

Cankurtaran, yaptıkları saha çalışmaları ile Türkiye'yi hakkı olan iktidara kavuşturacaklarını belirtti.

Bir gazetecinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Onlara 3 gün mühlet verin ve şehirleri tahliye etmelerini sağlayarak herkesi emniyetli yerlere alın. Arkasından da Nusaybin'de taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın" önerisine ilişkin sorusuna Cankurtaran, şu cevabı verdi:

"Bu yöntem ilk kez Türkiye'de uygulanacak bir yöntem değil. Operasyon yapılan binaların tespit edilip uyarı verilerek ardından vurulma yöntemidir. İsrail'in Filistin'i, Gazze'yi vurma yöntemidir. İsrail'de Gazze'yi aynı şeklide vurdu. 'Boşaltın uyarısı verdik, boşaltılmadı vurduk' demişlerdir. Bütün dünya bunun İsrail modeli olduğunu bilir. Güneydoğu'da çözüm yıkmakla mı olur?"

Cankurtaran, CHP'nin 1989 yılında bölgenin sorunuyla ilgili çözüm önerisi çıkardığını hatırlatarak, "Cumhuriyet tarihinde hiçbir parti tarafından çözüme yönelik bir paket çıkarılmamıştır. Bu pakette bölgeyle ilgili görüşler vardır. Sorunun çözülecek yeri, adresi parlamentodur. Sorun yıkarak, yakarak değil yapılarak, gönül olarak yıkılan her şeyin, vicdanların, binaların yeniden inşa edilmesiyle sağlanacaktır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Cankurtaran Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title