Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'dan, 'Adalet Bakanı İçin Fezleke' Hazırlandığı İddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında düzenlenmiş bir fezleke oludğunu ve Adalet Bakanlığı’na geldiğini ileri sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında düzenlenmiş bir fezleke oludğunu ve Adalet Bakanlığı'na geldiğini ileri sürdü.

TBMM'de CHP'li milletvekilleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Genel Kurul'da yaşanan kavgaya değinmeyen Bülent Tezcan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile ilgili bir fezlekenin Adalet Bakanlığı'na gönderildiğini iddia etti. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili 4 bakan hakkında düzenlenen fezlekelerin dışında 5. bakan hakkında da bir fezleke düzenlediğini belirten Tezcan, "Bu bakan, ayağının tozuyla Adalet Bakanlığı'na gelir gelmez hakkında fezleke düzenlenmesini sağlayacak bir fiil işleme maharetini göstermiş Bekir Bozdağ. Şuanda Bekir Bozdağ hakkında düzenlenmiş bir fezleke var, Adalet Bakanlığı'na geldi. Bu fezleke yargı görevini etkilemeye teşebbüs suçunu içeriyor" diye konuştu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu'nun evrakını gösteren Tezcan, "Bakanlık muhabere bürosuna gönderiliyor, Bakanlığın resmi kayıtlarına girdi. 14 Ocak 2014 tarihli evrak. Bu evrakta görevden alınan Hüseyin Baş'ı kast ediyor, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı tarafından 10 Ocak 2014 tarihinde, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu'na gönderilen 7 Ocak 2014 tarihli tutanak içeriklerinden anlaşılacağı üzere Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs ettiğine ilişkin iddialar yer almaktadır. 'Bakanlar Kurulu üyeleri hakkında Anayasa'nın 100, 107 ve 112. maddeleri uyarınca işlem yapılması gerekir' diyor. 14 sayfalık bir fezleke, 32 klasör evrak Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bakanlık görevine geldiğinde ilk işinin İzmir soruşturması nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş'ı arayarak soruşturmaya müdahale ettiği, 'soruşturmayı savcıdan al, sen takip et' dediği ve bu sebeple yargı görevini etkilemeye teşebbüs suçu sayılabilecek fiili işlediği hakkında düzenmiş bir fezleke" şeklinde konuştu.

İzmir soruşturmasının başlamasından bu yana yaşanan süreci anlatan Tezcan, Adalet Bakanlığı Müsteşar Kenen İpek, İzmir Valisi, İzmir Emniyet Müdürü, KOM Daire Başkanı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın soruşturmaya müdahalede bulunduğunu söyleyerek, İzmir Valisi ve Emniyet Müdürü'nün Mali Şube Müdürü ile yaptıkları telefon görüşmelerinin dökümünü aktardı. Bülent Tezcan, "Bakan Bekir Bozdağ, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş'ı arıyor ve soruşturmaya müdahale etmesini istiyor, 'Soruşturmayı ilgili cumhuriyet savcısından al, sen yürüt' diyor. Bu şekilde müdahalelerin tamamı yasaktır" ifadelerini kullandı.

Bekir Bozdağ'a seslenen Tezcan, "4 bakanın dosyasını tutuyorsun bakanlıkta, bu senin kendinle ilgili fezleke, 4 bakan ile ilgili fezlekeleri tutmaya hakkın yok, bunu tutmaya hiç hakkın yok" açıklamasında bulunarak, Bakan Bozdağ'ın 4 bakan ve kendisi ile ilgili fezlekeleri derhal TBMM'ye göndermesini istedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Adalet Bakanlığı Bülent Tezcan Bekir Bozdağ İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title