Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke ile Veli Ağbaba, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke ile Veli Ağbaba, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret etti.

Böke, ziyarette yaptığı konuşmada, 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin 144 ülke arasında kadın ve erkek eşitliği açısından 130'uncu sırada yer aldığını belirtti.

Erkeklerle eşit fırsatlar sağlanması halinde kadınların ekonomik düzene katılımının artacağını ve Türkiye'nin kalkınmasının önünün açılacağını dile getiren Böke, "Biz siyasetçilere düşen de kadın ve erkek fırsat eşitliğini sağlayacak yasal düzenlemeler yapmak. Bir kadınla erkek arasında işveren açısından fark kılınmamasını sağlamak siyasetçilerin yasal düzenlemelerle sağlayabileceği bir şey. Ebeveynin izinlerinin eşitlenmesi, kadın ve erkeğin çalışan ve emek olarak eş değer olduğunu göstermemiz yasal olarak mümkün." ifadelerini kullandı.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının memleket meselesi olduğunu kaydeden Böke, "Ayrışmamış, masalar etrafında konuşabilen, ortak fikir üretebilen bir Türkiye demokrasisi mi istiyoruz, yoksa kararların keyfi verildiği ve şahsileştiği bir düzende devam mı etmek istiyoruz? Bu referandumda ekonomiye dair vereceğimiz yanıtın ne olduğu, 2,5 yıldır yaşadığımız gerçeklerle ortaya konabilir." dedi.

"Parti ve bir isim üzerinden tartışmıyoruz"

Ağbaba da 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasının huzur ve barış içinde geçmesini dileyerek, halk oylamasına giden anayasa teklifinin aceleyle hazırlandığını söyledi.

Evet oyu verenlerin de hayır oyu verenlerin de kendileri için kıymetli olduğunu belirten Ağbaba, "Biz hayırı ve nedenlerini anlatmaya çalışıyoruz. Parti ve bir isim üzerinden tartışmadığımızı öncelikle belirtmek istiyorum. Bunu Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti üzerinden tartışmıyoruz, geleceğin meselesi olarak tartışmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkoç ise Dünya Kadınlar günü kutlayarak, kadınların iş dünyasına katılımıyla Türkiye'nin daha çok büyüyeceğini söyledi.

Kentin ekonomik yapısına ilişkin bilgiler de veren Erkoç, Böke'ye kuru kayısı hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Hüseyin Erkoç Selin Sayek Böke Veli Ağbaba Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title