Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

"Kadına karşı şiddet ve kadın yurttaşların kamusal hayata katılımı için yerel yönetimlerde faaliyetleri desteklenen Eşitlik Birimleri'nin, Şişli Belediyesi'ndeki model ile birlikte sadece kadın yurttaşlara yönelik değil; dezavantajlı bütün gruplar için politika üretecek olması çok büyük bir adımdır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağaba, kadına karşı şiddet ve kadın yurttaşların kamusal hayata katılımı için yerel yönetimlerde faaliyetleri desteklenen Eşitlik Birimleri'nin, Şişli Belediyesi'ndeki model ile sadece kadın yurttaşlara yönelik değil, dezavantajlı bütün gruplar için politika üretmesinin çok büyük bir adım olduğunu bildirdi.

Ağbaba, yazılı açıklamasında, yerel yönetimlerde tüm yurttaşlara eşit hizmet sunulması perspektifi içerisinde dezavantajlı gruplara yönelik tüm projelerin CHP'li belediyelerce destekleneceğini belirtti.

Şişli Belediyesinin cinsel yönelimi veya cinsiyet kimliği nedeniyle ayrımcılığa uğrayanlara yönelik çalışmalarının bir zihniyet değişimi yarattığını aktaran Ağbaba, bu kişilere danışmanlık hizmeti verilmesi, sağlık hizmetlerine erişimlerinin kolaylaştırılması, sığınma evi açılması gibi çalışmaları nedeniyle Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Ağbaba, "Kadına karşı şiddet ve kadın yurttaşların kamusal hayata katılımı için yerel yönetimlerde faaliyetleri desteklenen Eşitlik Birimleri'nin, Şişli Belediyesi'ndeki model ile birlikte sadece kadın yurttaşlara yönelik değil, dezavantajlı bütün gruplar için politika üretecek olması çok büyük bir adımdır. Tüm belediyelerimizde Eşitlik Birimleri'nin bu şekilde faaliyet göstermesini destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title