Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

"(Cumhurbaşkanlığı seçimi) Türkiye'yi kucaklayan, her kesimin saygı duyabileceği, toplumu germeyen, insanlarla kavgası olmayan bir adayımızı önümüzdeki günlerde CHP'nin adayı olarak Genel Başkanımız ilan edecek"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, " Türkiye'yi kucaklayan, her kesimin saygı duyabileceği, toplumu germeyen, insanlarla kavgası olmayan bir adayımızı önümüzdeki günlerde CHP'nin adayı olarak Genel Başkanımız ilan edecek" dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret eden Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, "Ticaret ve sanayi önemli, önümüzdeki günlerde biliyorsunuz Meclis'te bir teklif (yasa teklifi) görüşülecek. Tırnak içerisinde 'Cumhuriyet tarihinin en büyük affı' getiriliyor. Bu affa ben karşı çıkmıyorum, onu söylemek isterim ama aslında burada bizi ilgilendiren bir konu var. Bizim bu konuda çaba göstermemiz gerekiyor. Ben, önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili kanun teklifi vereceğim. Malatya çiftçisi, kendileriyle de konuştum, sadece bu yılın değil, geçmiş yıllardan kalan borçları var ve artık borç ertelemeyle bu sorun çözülmüyor ki incelediğimiz zaman borç ertelemenin çok insana da faydası yok. Bu nedenle, çok büyük aflar getiriliyor, vergi affı, prim affı..." diye konuştu.

Malatya'daki üreticiler için mutlaka bir af getirilmesi gerektiğini ifade eden Ağbaba, Malatya'daki sivil toplum kuruluşlarından ve AK Parti milletvekillerinden bu konuda destek istedi.

Elektrik ve kredi borçlarına kadar af getirilmesi için çalışma başlattığını anlatan Ağbaba, bu kanun teklifini salı ya da çarşamba günü Meclis'e sunacağını belirterek, bu konuda Malatya kamuoyunun desteğini beklediğini dile getirdi.

Sadece kayısıya değil, dondan ve kuraklıktan zarar gören diğer ürünlere de alan bazlı destek verilmesi gerektiğini söylediklerini hatırlatan Ağbaba, bu konuyu bir kez daha gündeme getireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Veli Ağbaba, bir gazetecinin, CHP'nin yaptığı toplantılarda cumhurbaşkanlığı için bir ismin ön plana çıktığını belirterek, bu konudaki görüşlerini sorması üzerine, şunları söyledi:

"Bir ismin ön plana çıktığını söylemek mümkün. Önümüzdeki günlerde Genel Başkanımız, bunu mutlaka açıklayacaktır. Yani Türkiye'yi kucaklayan, her kesimin saygı duyabileceği, toplumu germeyen, insanlarla kavgası olmayan bir adayımızı önümüzdeki günlerde CHP'nin adayı olarak Genel Başkanımız ilan edecek. Burada, Genel Başkan'dan önce benim isim vermem söz konusu olamaz. Genel Başkanımız, bunu önümüzdeki haftalarda açıklayacaktır ama herkes bilsin, CHP bu konuda çok ciddiyetle çalıştı. Hem sivil toplum kuruluşlarıyla görüştü hem örgütlerle görüştü hem bu konuda ciddi anketler, kamuoyu yoklamaları yaptırdı. Sadece kendi tabanımızın değil, toplumun bütün kesimlerinin bu konuda görüşünü aldık. Böyle bir aday hazırlığında bulunduk. Bunu da önümüzdeki günlerde açıklayacak."

Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ağbaba ve beraberindekilere teşekkür etti. Ziyarette, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve partinin il yöneticileri hazır bulundu. - Malatya

Kaynak: AA / Politika

Veli Ağbaba Malatya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title