Haberler

CHP 'Gelin Oy Verin, Gitsinler' Sloganını Değiştirdi

Güncelleme:

TRT'nin reklam filmini yayınlamayı reddederken "Gelin oy verin, gitsinler" sloganını gerekçe göstermesinin ardından slogandan "Gitsinler" bölümü çıkarıldı.

Seçim kampanyasına nisan ayının ikinci haftasında, Kartal mitinginden birkaç gün önce, "Milletçe Alkışlıyoruz" filmiyle başlayan CHP yönetimi, yaklaşık 10 gün kullandığı, "Gelin oy verin, gitsinler" sloganında değişikliğe gitti.

BUNDAN SONRA "GELİN OY VERİN" ŞEKLİNDE KULLANILACAK

Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre; seçim materyallerinde bundan sonra sadece "Gelin oy verin" sloganı kullanılacak. Slogan değişikliğine iki temel neden sebep oldu.

AMAÇ ENGELLERİN ÖNÜNE GEÇMEK

Sloganın değişmesinde ilk olarak TRT'nin reklam filmini yayınlamamasına gerekçe gösterilen sloganın o bölümünün çıkarılmasıyla, hem gerekçenin fiilen ortadan kaldırılması düşüncesi hem de bundan sonraki kampanya reklamlarında benzer engellemelerle karşılaşılmaması düşüncesi etkin oldu.

İKİNCİ GEREKÇE 'OLUMSUZ ALGI'

Sloganın değişmesinde ikinci gerekçe olarak ise siyasal iletişim perspektifinden bakıldığında, "gitsinler" sözünün olumsuz bir anlam içerdiği, bir başka partinin iktidardan düşmesine ilişkin negatif bir kampanya yaratmaktansa, CHP'nin iktidara geleceği algısının daha güçlü bir vurguyla seçmene iletilmesi gerektiği görüşünün etkili olduğu öğrenildi.

Bugüne kadar basılan az sayıda broşürlerde ve bilboard ilanlarında ise, "Gelin oy verin, gitsinler" sloganının yer almasına ise, "sticker" formülüyle çözüm getirilmesi kararlaştırıldı. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Milliyet Kartal Meriç Politika Haberler

500

Yorumlar (49)

hakan:

açın gözünüzü. . . Rakamlar çok kötü ülkede borca battık. . . Alım gücündeki aşırı düşüş nedeniyle, Halkın tüketici kredisi ve kredi kartları borcu toplamı AKP döneminde tam 52 kat artmış. . Üretime dönük sanayi yatırımı olmadığı için, İşsizlik oranında son 5 yılın rekoru kırılırken , genç işsiz oranında OECD ülkeleri içinde en kötü ülke olduk. . 12 sene önce 8 milyon olan icra sayısı şuanda 22 milyona çıkmış. . Ülke GSMH liginde dünyada 2001 yılında 17. sırada iken şuanda 18. sıraya düştü. Kişi başı milli gelir tam 7 yıldır yerinde sayar ken bu sene düşmüş. . Esnaf bu zorluklar içinde kepenk kapatıyor. Son 10 yılda esnaf sayısı tam 461000 azalmış. Geçen sene itibariyle. . .

11
45
yanıtYanıtla
KERİM:

HEE. . . GELİN DE OYUVERİN MİLLETİ. . .

38
12
yanıtYanıtla
KAAN:

HERYANI BU AMİP AKPLİLER SARMIŞ NE YAPICAZ BİLEMEDİM

18
10
yanıtYanıtla
adam:

Oyum sana dürüst insan:-)

15
12
yanıtYanıtla
vatan:

kemoo sana oy yok çekil ordan

10
17
yanıtYanıtla
tr:

sadece alkışlayın :D başka bişey yapmayın zatennn. . .

12
13
yanıtYanıtla
komik atakMobil-ANDROID:

bizde milletçe gülüyoruz CEHAPE zihniyetine

11
12
yanıtYanıtla
AdamMobil-IOS:

Çok başarılı slogan bencede koyunlar beyenmez ayrı konu tabi

13
9
yanıtYanıtla
ahmet35:

vallla bunlar ne ederse etsin asla ikdar olmaz kimsede inanip bu chp oyvermez bu millet abtal degil kardesim herseyin farkinda ne ederseniz edin chp bu kafayla bir yere varmaz

8
12
yanıtYanıtla
NBCmobilWeb@haberler.com:

OYUNU KİME VERİRSEN VER KARDEŞİM.. AMA SAKİN CHP VE HDP BUNLARA OY VERME..BUNLAR HAİNLERE SAHİP CİKİYORLAR..VATAN İÇİN BAYRAK İÇİN.. DİNİMİZ KİTABİMİZ İÇİN.. ŞEHİTLER İÇİN MHP YADA AKP VER OYUNU..YOLUN AÇIK OLSUN.....

7
13
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title