Haberler

CHP Diyarbakır İl Örgütünden Kılıçdaroğlu'na Destek

Chp Diyarbakır il örgütü Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vererek, "Bizler Diyarbakır il örgütü olarak, o kurşunu bırakan kişi, bu kişiyi yönlendiren ve bunun arkasındaki aklı çok iyi tanıyoruz.

Chp Diyarbakır il örgütü Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vererek, "Bizler Diyarbakır il örgütü olarak, o kurşunu bırakan kişi, bu kişiyi yönlendiren ve bunun arkasındaki aklı çok iyi tanıyoruz. Devletin korumakta aciz kaldığı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu gerekirse biz korumaya hazırız" denildi.

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı, yaptığı yazılı açıklamada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verildi. Açıklamada, "CHP Diyarbakır il örgütü olarak, devletin korumakta aciz kaldığı Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu, gerekirse gençlik ve kadın kolları üyelerimiz ve tüm il teşkilatlarımızla korumaya hazırız. Bizler Cumhuriyetimiz'in yılmaz bekçileri olarak bugüne kadar laiklik başta olmak üzere Atatürk'ün ilke ve inkilaplarına sahip çıktığımız gibi bugünden sonra da bu değerlerimize sahip çıkmak adına, bu ülkenin huzur ve güven ile sosyal barışı adına üstümüze düşeni yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na düzenlenen komploda verilmek istenen mesajı çok iyi okuyoruz. Bizler Diyarbakır il örgütü olarak merminin ne anlama geldiğini bilen Cumhuriyet Halk Partililer olarak; o kurşunu bırakan kişi, bu kişiyi yönlendiren ve bunun arkasındaki aklı çok iyi tanıyoruz. Ülkenin her bölgesinde sunni şiddet olaylarının çıkmasına sebep olan ve ölüm, şehit, gözyaşı ve kaosla beslenen bu zihniyet 14 yıldan beri cennet ülkemizi cehenneme çeviren, saraydaki zatın ta kendisidir" denildi.

Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne kadar parlamenter, hukuk sistemine dayalı bir yönetim biçimini hep savundukları belirtilen açıklamada, "Parlamenter, hukuk sistemine dayalı bir yönetim anlayışıyla biz CHP'liler, çözüm süreci döneminde yapılan görüşmelere, halkın huzur ve güveni adına, kaosun sona ermesi adına, Kürt sorunun barışçıl bir yöntemle çözümüne kredi açtık. Ancak gizli ve kapalı kapılar ardında, İmralı ve Kandil ile yaptıkları görüşmelere rağmen çözüm bulamayan saray zihniyeti, ülkeyi cehenneme çevirdikten sonra, her gün gelen şehit cenazelerinin yarattığı kaosla beslenir bir hale gelmiştir. Parlamentodaki parti temsilcilerinden oluşan komisyon heyetinin cezaevlerinde, hasta tutuklu ve hükümlüler ile yaptığı görüşmeleri de Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na mal etmeye çalışarak, yurttaşlarımızın aklı ile oynayarak iradelerini hiçe saymaktadır. Oysa o görüşmeler parlamentodaki tüm partilerin temsilcileri yer almış, görüşmeler de bu komisyon üyeleri tarafından gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Şehit töreninde Kılıçdaroğlu'na yönelik tepkilerin, bardağı taşıran snm damla olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Son olarak şehit cenaze töreninde genel başkanımıza yönelik provokasyonlar, bardağı taşıran son damla olmuştur. Ülkenin dört bir yanındaki teşkilatlarımızla birlikte, genel başkanımızı korumaktan aciz bir uygulama içerisinde hareket eden devlet, taciz, uyuşturucu gibi suç kayıtları bulunan bir alçağın, cebindeki mermi ile aynı dakikalarda yetkisiz başbakanla görüştüğünü hangi bir yüzle ve nasıl açıklayacak? İktidarın önünde bu kadar açık bir şekilde bir tehdit oluşuyor ve hala bu iktidar, bu konu ile ilgili açıklama yapmıyorsa, neyi gizliyorlar? Polis, AKP'nin polisi mi? Devlet AKP'nin devleti mi? Devlet, CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu neden koruyamamıştır? Devletin temsilcileri, AKP hükümetinin temsilcileri, hükümetin yetkisiz ve etkisiz başbakanı, bununla ilgili neden bir açıklama yapmaya gereği duymamıştır? Etkisiz ve yetkisiz başbakan, açıklama yapmak için saraydan izin mi beklemektedir? Sayın basın mensubu üyeleri; Bizler CHP il teşkilatı olarak, Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik mermi gösterilmesi şeklinde gelişen tehdite pabuç bırakmayacağımızı buradan Türkiye kamuoyuna açıklıyoruz. Gerekirse bizler il örgütlerimiz, gençlik ve kadın kolları üyelerimizle Genel Başkanımızı koruyabiliriz. Bundan da onur ve şeref duyarız." - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title