Haberler

CHP Diyarbakır'da Seçim Bürosu Açtı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır 2. sıra milletvekili adayı Avukat Gündoğan Mermutoğlu’nun seçim bürosu açıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır 2. sıra milletvekili adayı Avukat Gündoğan Mermutoğlu'nun seçim bürosu açıldı.

Yenişehir ilçesindeki CHP seçim bürosu büyük coşkuyla açıldı. Açılışa, CHP Diyarbakır milletvekili adayları Aslı Açıkgöz, Gündoğan Mermutoğlu, Muhsin Koçyiğit, CHP Genel Merkez üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Açılışta konuşan CHP Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı Muhsin Koçyiğit, CHP olarak çözüm sürecinde öncelikle dürüst ve adil olunması gerektiğini söyledi. Koçyiğit, "Hiç kimsenin kişisel ve gizlilik acentesi olmamasıdır. Sürecin parlamentoda en büyük katılım ile çözüme gideceğine inanıyorum. Bütün etnik kimliklerin ve dinsel inançların farklılıklarının yasal zeminde toplumsal uzlaşma ile ortak zeminde eşit yurttaşlık temelinde çözülmesini istiyoruz. Kürt sorunu güvenlik önlemlerine değil daha çok demokrasiye, özgürlüğe ve insan hakları temelinde çözülmesi gerekir. Anayasa'da gerekli zemin hazırlanarak düzeltilir. Kürt sorunu söz ile değil eylemle çözülür. Eşit yurttaşlık diyoruz bunun için anayasanın değişmesi lazımdı" dedi.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Muhsin Koçyiğit Diyarbakır Gündoğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title