Haberler

CHP'den Tarihi Karar!

Güncelleme:

CHP, Meclis'e gitme ama yemin etmeme yönünde karar aldı

MHP cephesinden CHP'ye yönelik, 'Gelip yemin etmeleri lazım. Aldıkları yarar yanlış' sözlerine tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'nin Balyoz tutuklusu vekili Engin Alan'ı hatırlatarak 'Biz arkadaşımız satmayız' dedi.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN YEMİN AÇIKLAMASI

CHP bugün iki kritik toplantı yaptı. Önce MYK toplandı. Sonra da Grup Toplantısı yapıldı. Gündem, Meclis'te yemin edip edilmeyeceği idi. CHP, Meclis'e gitme ama yemin etmeme yönünde karar aldı

CHP'nin kararını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

ERDOĞAN'I VEKİL YAPAN ANLAYIŞLA HAREKET EDİLSİN

Hepinize selam ve saygılarımızı sunuyoruz. Bu sabah MYK üyesi arkadaşlarımızla bir araya geldik. Biraz once de yüce Meclis'te yeni yasama döneminin ilk grup toplantısını yaptık. MYK ve Meclis grubumuz, hukukun üstünlüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. Partimiz 2002 yılında nasıl demokrasinin millet iradesinin savunucusu olarak, hakkında yargı kararı bulunduğu için milletvekili olamayacak Başbakan'ın yolunu nasıl açtıysa, bugün de hakkında hiçbir mahkumiyet kararı olmayan arkadaşlarımızın bizlerle aynı masaya oturmalarını istiyoruz.

AF TALEBİMİZ YOK

CHP olarak biz milletvekili seçilmiş hiçbir arkadaşımız için ek bir ayrıcalık veya dokunulmazlık istemiyoruz. Yargılanmasınlar da demiyoruz. Af talebimiz de söz konusu değil. Biz mahkum olmamış, seçilme engeli bulunmayan, savcılıklardan, YSK'dan milletvekili olabilir diye belge almış, analarının ak sütü gibi temiz oylarla seçilmiş, mazbatalarını almış bütün arkadaşlarımızın yemin etme hakkının gasp edilmesine karşı çıkıyoruz.

KONUŞAN HANGİ ERDOĞAN

Bizim bu duruşumuz milli iradeye saygının gereğidir. Önüne geleni üç satırlık mektupa tutuklayan, ancak tahliye için dokuz sayfa yazı yazan yargı anlayışına 'hayır' diyoruz. Hiç kimsenin adil yargılanma hakkının ihlal edilmemesini istiyoruz. Yakın bir geçmişte demokrasi inancımız nedeniyle, hiçbir AKP yöneticisine veya AKP'liye başka bir aday bulamadınız mı diye sormadan, sayın Erdoğan'a milletvekili ve başbakanlık yolunu açanlar olarak, şimdi başka aday bulamadınız mı diyen Erdoğan'a soruyorum. Konuşan hangi Erdoğan? Milli iradeyi savunan Erdoğan mı? Yoksa milli iradeye karşı çıkan Erdoğan mı?

YEMİN ETMEYECEĞİZ

Demokrasiyi cumhuriyeti insan haklarını savunmayı, korumayı ilke edilmiş CHP'li milletvekilleri olarak, halkın seçtiği milletvekillerinin yemin etmesine izin vermeyenlerin parçası olmayacağız olamayız da. Buanlayış ilke ve demokrasi inancıyla, yeminleri engellenen milletvekili arkadaşlarımıza, yemin yolu açılmadıkça biz CHP milletvekilleri de yemin etmeyeceğiz.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title