Haberler

CHP'den Medyaya: Ayyaş Ol Yandaş Olma!

Güncelleme:

CHP Ankara İl Başkanlığı üyeleri, basında sansürün kaldırılışının yıl dönümünde medyaya "Ayyaş Ol Yandaş Olma!" çağrısında bulundu.

CHP Ankara İl Başkanlığı üyeleri, basında sansürün kaldırılışının yıl dönümünde bir basın açıklaması yaptı. CHP Basın Medya Komisyonu Başkanı Gamze Yıldırım, "Biz yandaş basına, 'onurlu ol kalemini satma', medyaya da 'Ayyaş ol yandaş olma' diyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı önündeki basın açıklamasına, CHP Ankara Milletvekileri Aylin Nazlıaka ve İzzet Çetin de destek verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, burada yaptığı konuşmada, basında sansürün kaldırılışının yıl dönümünde bayram gibi bir kutlama yapmak istediklerini, ancak sansür, otosansür ve cezaevlerinde tutuklu ve hükümlüler varken bunun mümkün olmadığını ifade etti.

"188 GAZETECİ YARGILANIYOR"

Akkaya, 123 gazetecinin tutuksuz, 65 gazetecinin tutuklu olarak yargılandığını belirterek, "Yargılanan ve tutuklu gazeteciler arasında ne tecavüzcü, ne hırsız ne de dolandırıcı var" dedi.

Aralarında 21 yaşındaki bir gazetecinin de olduğu bir çok gazetecinin, neden tutuklu olduğunu bilmediğini söyleyen Akkaya, CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay'ın da bunlardan biri olduğunu söyledi.

"DİREN GAZETECİ"

"Gezi Parkı eylemleri tüm ülkeyi sararken, penguen belgeseli yayınlanan bir ülkede" özgür basından söz edilemeyeceğini anlatan Akkaya, hükümet korkusuyla haberi görmezden gelen bir gazetecinin özgür olamayacağını vurguladı. Akkaya, konuşmasını "diren gazeteci" diye tamamladı.

"AYYAŞ OL YANDAŞ OLMA"

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ise basında özgürlük anlamında durumun "içler acısı" olduğunu savunurken, CHP Basın Medya Komisyonu Başkanı Gamze Yıldırım, "Biz yandaş basına 'onurlu ol kalemini satma', medyaya da 'Ayyaş ol yandaş olma' diyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anadolu Ajansı Gamze Yıldırım Yakup Akkaya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title