Haberler

CHP'den Maden Mühendisleri Odası'na Ziyaret

CHP İş Kazaları, Meslek Hastalıkları ve Bunlara Karşı Yüksek Risk Taşıyan İş Yerlerini İnceleme ve İzleme Komisyonu, TMMOB Maden Mühendisleri Odasını ziyaret etti.

CHP İş Kazaları, Meslek Hastalıkları ve Bunlara Karşı Yüksek Risk Taşıyan İş Yerlerini İnceleme ve İzleme Komisyonu, TMMOB Maden Mühendisleri Odasını ziyaret etti.

İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu başkanlığındaki komisyon, Oda Başkanı Ayhan Yüksel ve beraberindekilerle bir araya geldi.

Burada konuşan Bekaroğlu, iş kazalarına dikkat çekmek, bunların üzerine gidebilmek için böyle bir komisyonu kurduklarını belirtti.

İş kazalarının, "ihmallerden" kaynaklandığına dikkati çeken Bekaroğlu, "Birçok işveren bakım konusunda görevlerini yapmıyor. Çok küçük meblağlardaki bakımların yapılmaması nedeniyle insanlar ölüyor. Devletin bunları denetlemesi gerekiyor. Denetlemeler zamanında yapılırsa, ihmallerden kaynaklanan iş kazalarının hemen hepsi önlenebilir" diye konuştu.

Komisyonun, sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları ve sendikalarla görüşerek, sorunları Meclis gündemine taşıyacağını belirten Bekaroğlu, "iş cinayetlerinin" önlenmesini amaç edindiklerini ifade etti.

Oda Başkanı Adnan Yüksel de özelleştirme, taşeronlaşma, çalışma hayatındaki kuralların ortadan kaldırılması, mevzuattaki boşluklar ve denetimsizlik nedeniyle iş kazalarının arttığını savundu.

Kapatılması gereken işyerlerine izin verilerek, kazalarının önünün açıldığını iddia eden Yüksel, başta madenler olmak üzere, birçok işyerinin, 18'inci yüzyılın teknolojisiyle faaliyet gösterdiğini bildirdi.

"Bilimsel yöntemler kullanılmalı"

Bilimsel yöntemler kullanılarak iş kazalarının önüne geçilebileceğine işaret eden Yüksel, Soma'daki maden kazasından örnek vererek, mülki amirlerin, müfettiş raporlarını uygulayarak, bu tip iş yerlerini kapatması gerektiğini söyledi.

CHP heyetinde, milletvekilleri Yaşar Tüzün, Mehmet Göker, Ali Haydar Hakverdi, Ünal Demirtaş ve Muhammet Rıza Yalzınkaya da yer aldı.

Komisyon üyeleri bugün İnşaat Mühendisleri Odası ile İş Sağlığı Güvenliği İşverenleri Derneğini de ziyaret edecek.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Bekaroğlu Ayhan Yüksel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title