Haberler

CHP'den Davutoğlu'na 'Görevi İade Et' Çağrısı

Güncelleme:

AK Parti ve MHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine CHP'den, Davutoğlu'na "hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı'na iade et" çağrısı geldi.

AK Parti ile MHP arasında bugün yapılan görüşme sonrasında, MHP-AK Parti koalisyon ihtimalinin de ortadan kalkması, Ankara siyasi kulislerini hareketlendirdi. CHP'den, AK Parti Lideri Ahmet Davutoğlu'na "hükümeti kurma görevini gecikmeden Cumhurbaşkanı'na iade et" çağrısı yapıldı.

"BUGÜNDEN TEZİ YOK GÖREVİ CUMHURBAŞKANI'NA İADE ETMELİ"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı açıklamada, şöyle dedi;

"Sayın Davutoğlu Bahçeli ile yaptığı görüşmeden sonraki açıklamasında koalisyon imkanı kalmadı demiştir. Şu anda, kendisinden beklenen bugünden tezi yok, görevi Cumhurbaşkanı'na iade etmesi. Cumhurbaşkanı'ndan beklentimiz de hükümeti kurmakla Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu görevlendirmesidir."

"GECİKME, MİLLİ İRADEYE DARBE, SEÇMENE SAYGISIZLIK"

Görevin iade edilmesi ve hükümet kurma görevinin, seçimlerden ikinci parti olarak çıkan CHP'ye tevdi edilmesinde yaşanacak gecikmenin "görev ihlali" sayılması gerektiğini kaydeden Özel, şöyle dedi;

"Görevin iadesindeki her türlü gecikme ve yeni görevlendirmeye ilişkin her türlü ağırdan alma, görev ihlali, seçmene saygısızlık, milli iradeye darbe girişimi olur. Şu an tükenen ihtimal, Davutoğlu'nun başkanlığı'ndaki bir hükümeti kurulması ihtimalidir. Güvenoyu alabilecek diğer hükümet ihtimaller için bir hafta süremiz vardır."

"GÖREVİMİZ; ÜLKEYİ HÜKÜMETSİZ BIRAKMAMAK"

Özgür Özel şöyle devam etti: "Kurallar bugün kurumlara, önemli görevler yüklemektedir. Davutoğlu'nun görevi görevi iade etmek, Cumhurbaşkanı'nın görevi gecikmeden hükümet kurma görevini CHP'ye vermek, bizlerin görevi de ülkeyi hükümetsiz bırakmamaktır."

"ERKEN SEÇİM İHTİMALİ, GEÇEN HAFTADAN DAHA AZ"

MHP'nin "erken seçim ihanettir" yönündeki açıklamalarına da dikkat çeken Özgür Özel, "MHP'nin 'erken seçim ihanettir" yolundaki geçen haftaki açıklamalarından sonra, bu parlamentodan bir hükümet çıkarmak geçen haftaya göre daha mümkün görünebilir" dedi.

HALUK KOÇ PARTİ ADINA ÇAĞRIDA BULUNDU

CHP'li Haluk Koç, Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevini Erdoğan'a iade etmesini ve Erdoğan'ın da görevi Kılıçdaroğlu'na vermesi çağrısında bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç'un yazılı basın açıklaması şöyle:

"Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Anayasa'nın 109'uncu maddesi gereği 9 Temmuz 2015 tarihinde kendisine verilen hükümeti kurma görevini yerine getiremediği anlaşılmaktadır.

Bu sebeple kendisinin teamüllere uygun bir şekilde görevi Cumhurbaşkanı'na iade ederek demokratik meşruiyete ve milli iradeye saygısını göstereceğine inanıyor, daha sonra Cumhurbaşkanı'nın görevi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na tevdi etmesini bekliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Davutoğlu Özgür Özel Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (228)

POYRAZ....:

EVCİLİK OYNAMIYORUZ. BU İŞ OYUNCAK DEGİL. . COK BASİTSİN CHP.

19
169
yanıtYanıtla
tank:

Bu kemal nasil bi adam olm sen neyin pesindesin mhp hdpnin oldugu biywrde ben yokum diyo sen sirayi bize ver diyon ak parti 258le kuramamis sen130:::hdp80 lemikuracan sen ne ayaksin olm o reisi baskan yapacaz sende istifa edip bu ulkeden gidecen chp de bu halkta swnden kurtulacak

9
163
yanıtYanıtla
kardaş iade etme Devam et:

Bu CHP Vatan Hainidir. Osmanlıyı yıkan lozanda Suriye musul kerkük Tebriz Batüm satan Chpdir. Boğazları İngilizlere verin yine Çanakkalenın toprağın çoğu İngiliz toprağıdır. Boğazlar Daha sonra Rusların tehlikesi baş göstermesi üzerine İngilizler möntrö komisyonu toplayıp boğazların güvenliğin Türkiye ye vermiştir. bu vatının en büyük düşmanı chpdır

28
136
yanıtYanıtla
HİLAL:

ASIL SİZİN GİBİ MİLLETİN TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAZSIN SÖZÜNE KARŞILIK İKİ AYDIR HUKUKSUZCA ÜLKEYİ YÖNETEN HIRSIZLAR VATAN HAİNİDİR SAVAŞI DA BAŞLATTINIZ İKTİDAR UĞRUNA

yanıt10
yanıt7
HASAN:

SEN VE SANA BUNLARI ÖGRETENLER VATAN HAINI DIR SIZIN ZIHNIYETINIZDEKILER KURTULUS SAVASINDA PADISAH TARAFINI TUTARAK YUNANA KARSI MÜCADELE EDEN KUVVAI MILLIYEYEDE KARSI CIKANLARIN SOYUSUNUZ YAZIKLAR OLSUN SANA VE ZIHNIYETINE ULAN BEYINSIZ SERV ANTLASMASINI IMZALAYAN VATAN HAINIDIR LOZANI IMZALAYANLARIN SAYESINDE ÜLKEMIZDE EZANI MUHAMMEDIYE OKUNUYOR BU KADAR GERCEKLERI GÖRMEYEN KÖR GÖZÜNÜZÜ ACIN

yanıt31
yanıt0
sevr:

Bir anlaşma değil yeni bir dünya düzeni belgesidir sevrde bu alındı kararlar ve uygulanmıştır. Türkiye ye veya Osmanlıya bu karar imzalayın denmemişti sadece alına karar okuyun denmiştir

yanıt0
yanıt0
ihtilal:

Ulan şerefsiz c h p görevi istiyosun seninle kim hükümeti kurar anca pkk lılarla kurmak istersin onada adamın yetmez anca kösteksiniz hiç bir boka yaramayan bir partisiniz sizden tiksiniyorum

36
72
yanıtYanıtla
ECDAD:

ALLAH BUNLARA BİR DAHA FIRSAT VERMESİN. 27 YILLIK İKTİDARLARI DÖNEMİNDE HER TÜRLÜ ZULMÜ BASKIYI GADDARLIĞI SALDIRIYI DİKTATÖRLÜĞÜ YAPARAK BAŞARAMADIKLARI, BU AZİZ VATANIN 1000 YILLIK İSLAM KİMLİĞİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ YOK ETME EMELLERİNE TEKRAR KALKIŞIRLAR.

19
88
yanıtYanıtla
dayı:

sen şimdiki yönetime islam yönetimiöi diyorsun.

yanıt40
yanıt7
ECDAD:

TABİKİ HAYIR DAYI. BUNLARIN 90 YILLIK ZULÜMLERİNİ BASKI POLİTİKALARINI AK PARTİ KALDIRDI. BU ÜLKENİN VATANDAŞLARINA İTALYANIN KOKUŞMUŞ ŞAPKALARINI ZORLA GİYDİRMEK İÇİN VE BÖYLECE YAHUDİLERİ ZENGİN ETMEK İÇİN ÇIKARDIKLARI ŞAPKA KANUNUNU AK PARTİ GEÇEN SENE KALDIRDI.

yanıt4
yanıt4
Tüm 228 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title