Haberler

CHP'den Başbakan'a Mektup

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektupta Başbakan'ın fotoğrafı bulunan posterin Bolu İl Özel İdaresine ait binaya asıldığını, Bolu Valiliği'nin pankartların kaldırılması konusunda Bolu Belediyesine yazı yazdığını, ancak uygulanmadığını belirterek, "Kararı uygulamamakta ısrar eden Bolu Belediye Başkanını uyarmanızı istirham ediyorum" dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektupta Başbakan'ın fotoğrafı bulunan posterin Bolu İl Özel İdaresine ait binaya asıldığını, Bolu Valiliği'nin pankartların kaldırılması konusunda Bolu Belediyesine yazı yazdığını, ancak uygulanmadığını belirterek, "Kararı uygulamamakta ısrar eden Bolu Belediye Başkanını uyarmanızı istirham ediyorum" dedi.

CHP'li Özcan, Başbakan'a gönderdiği mektup da, "15 gün önce, 15x10 ebadında altında AKP Bolu İl Başkanlığı ibaresi bulunan posteriniz AKP Bolu İl Başkanlığı ve partinize ait Bolu Belediye Başkanlığına tarafından müştereken korsan şekilde mülkiyeti Bolu İl Özel İdaresine ait binaya (kamu binası) asılmıştır. Bir gün sonra da aynı pankart, mülkiyeti Bolu Belediyesine ait ikinci bir binaya asılmıştır" dedi.

Siyasi içerikli bu tür posterlerin kamu binasına asılmasının yasak olduğunu ifade eden Özcan, şöyle dedi:

"Konu ile ilgili olarak, Bolu milletvekili olarak benim, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanlığının ve MHP Bolu Merkez ilçe Başkanlığının Bolu Valiliği'ne şikâyetleri olmuş. Bolu Valiliği şikâyet üzerine konuyu incelemiş ve şikâyetleri haklı bularak pankartların kaldırılması konusunda Bolu Belediyesine gerekli yazıyı yazmıştır. Yine Bolu İl Emniyet Müdürlüğü pankartların yasadışı olarak asılmasıyla ilgili olarak Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunmuştur.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili adli soruşturma yürütülmektedir. Ancak Bolu Belediye Başkanlığı ve AKP Bolu İl Başkanlığı tarafından Valiliğin açık talimatı ısrarla yerine getirilmemektedir.

Eğer, Bolu Valiliğinin açık talimatına rağmen bu karar uygulanmaz ise Bolu'da ileride telafisi mümkün olmayacak olaylar yaşanabilecektir. Başbakanımız olarak sizden Bolu halkı adına Valilik kararının uygulanması için, kararı uygulamamakta ısrar eden Bolu Belediye Başkanını ve AKP Bolu İl Başkanını uyarmanızı istirham ediyorum."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bolu Merkez Tanju Özcan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title