Haberler

CHP'den Aday Gösterilen Ancak Aday Olmayan İş Adamından Açıklama

TUNCELİ (İHA) – CHP Tunceli’den ikinci sıra milletvekili adayı gösterilen iş adamı Gürsel Erol, isteğinin dışında oluşan adaylıktan ön seçim yapılmaması nedeniyle çekildiğini belirtti.

TUNCELİ (İHA) – CHP Tunceli'den ikinci sıra milletvekili adayı gösterilen iş adamı Gürsel Erol, isteğinin dışında oluşan adaylıktan ön seçim yapılmaması nedeniyle çekildiğini belirtti.

İş adamı Gürsel Erol, yaptığı yazılı açıklamada, Tunceli milletvekilliği aday adaylığı sürecine ön seçim talebiyle girdiğini belirterek, "Bu gerekçeden dolayı Tunceli'de ön seçim yapılmaması halinde hiçbir koşulda adaylık başvurusu yapmayacağımı kamuoyuna açıklamıştım. Gelişen süreçte Parti Meclisimizde Tunceli ile ilgili aday belirleme yöntemi olarak anlam veremediğim bir şekilde merkez yoklaması kararı alındı. Ben bu kararı genel merkezimizin takdiri olarak değerlendirdim. Bir siyasetçi sözüne güvenilir, iddialarının arkasında duracak cesareti ve tutarlığı göstermelidir. Tunceli Sayın Genel Başkanımızın ilidir. Doğal olarak aday belirleme yöntemi ve aday tespitinde iradesini ve inisiyatifini koymasını son derece doğal hakkı olarak gördüm. Aday adaylığım sürecinde ortaya koyduğum ön seçim iddiasını koruyarak, milletvekilliği aday adaylığına başvurmadım. Benim adaylıktan çekilme gerekçem aday gösterildiğim sıraya ve 1. sıradaki adaya tepki değildir. Milletvekili adaylığının belirlenme yöntemi ve şeklidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Bülent Tezcan'ın kendisini arayarak isminin ikinci sıradan yazılarak YSK'ya verileceğini söylediğini belirten Erol, şunları kaydetti:

"Ben kendisine böylesi bir aday belirleme yöntemini doğru bulmadığımı ve adaylıkla ilgili başvurumun, talebimin olmadığını ifade ederek YSK' ya ismimin bildirilmemesini söyledim. Bu görüşme sonrası kendi talebim ve isteğim olmadığı halde, Tunceli 2. Sıra milletvekili adayı olarak ismim YSK 'ya bildirilmiştir. 08.04.2015 tarih saat 20.00 da Sayın Genel Başkanımı ziyaret edip, listede yer almamdan dolayı kendisine teşekkür ederek, adaylık tespit sürecinin doğru yönetilmediği ve Tunceli halkının beklentilerinin karşılanmadığı konusundaki tespitlerimi kendisine ifade ederek isteğim dışı oluşan adaylıktan çekileceğimi ve adaylıktan çekilmemden dolayı özürlerimi kendisine illetim. Benim ön seçim yöntemiyle aday olma talebim ve adaylıktan çekilme kararım Sayın Genel Başkanımızın bilgisi dahilindedir. Tunceli Sayın Genel Başkanımızın her zaman arkasındadır ve arkasında olacaktır. Hiç şüphe yok ki CHP'nin 2 milletvekilinin olduğu Tunceli' de yine CHP 2 milletvekili çıkaracaktır ve Tunceli Sayın Genel Başkanımızı mahcup etmeyecektir. Benim adaylıktan çekilme tavrım ön seçim yapılmamasıyla ilgili ve söylediklerimin arkasında durma iradesidir. Türkiye'nin içinde bulunduğu bu koşullarda kişisel olarak uğradığımız hak kaybından kaynaklı alınganlık, kırgınlık, küskünlük göstermemeliyiz. Partimize katkı sunmak için milletvekili adayı veya milletvekili olmak şart değildir. Sadece Parti Üyesi kimliğimizle de partimize katkıda bulunabiliriz. Ben tesadüflerle CHP'li olmuş birisi değilim CHP'nin gençlik kollarından yetişmiş il başkanlığı yapmış birisiyim. Partimin ahlakını, kültürünü, etik davranışını çok iyi bilen birisi olarak ve bu bilinçle partimin emrindeyim." - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Gürsel Erol Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

CAN DERSİMLİmobilWeb@haberler.com:

GURSEL EROL YOKSA CHP YE OY VERMEYECEGİZ. MADEM ASİRETCİLİK YAPİYOR PARTİ GELSİN KUREYSANLİLAR KURTARSİN SİZİ 8 MART SABAHİ İL BASKANİ İLE GENEL BASKANA TENEKE BAGLAYACAGİZ. HDP DE NERDE KALBURALTİ BİRİ VAR ALMİS GELMİS HİC OLMASA FERHAT TUNC MECLİSE GİTSE TURKU SOYLERDİ. HADİ YİNE İYİSİNİZ HİC VEKİLLİK EDECEK ADAMLAR DEGİLSİNİZ YATİN KALKİN CHP YE DUA EDİN.

69
4
yanıtYanıtla
vandaen:

can dersimli sen türkü söylüye bilyormusun yok sen türkü bile dinleyemiyorsun dinleseydin ferhat tunçun neler söyledini anlardın . ?

2
8
yanıtYanıtla
vandaen:

yalan yalan yalan cünkü 2. sırada gitme şansın yoktur ondan bira dürüstluk ya

0
1
yanıtYanıtla
Süleyman Dağlaroğlu:

hdp pkk demek. . pkk Dersim''e ihanet etti. . Mazgirt Bağın köyünde pkk çoluk çocuk tam 13 kişiyi katletti. . pkk Dersim de 20 masum köy muhtarını öldürdü. . Seyit Rıza nın öz torunu Ali Rıza polatı, dr. doktor baranı ve 300 Dersimli genci pkk öldürdü. . Yine pkk Dersim de döşediği mayınlarla yüzlerce gencin parçalanmsına neden oldu. . pkk ya oy veren onursuz ve gurursuz Dersimli olacağını sanmıyorum. . Hiçbir şey unutulmadı, oyları boşa atın ama hdp-pkk ya vermeyin

0
0
yanıtYanıtla
denizmobilWeb@haberler.com:

CHP ana HDP yavru onların hesabını yapiyurlar

0
0
yanıtYanıtla
Dersim 62mobilWeb@haberler.com:

Can dersim li ne içtin sen HDP yi suclayacagina senin partinin Pertek te akp nasıl savundugunu söyle sonra bize laf soyle

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title