Haberler

CHP'den 15 Temmuz Şehitlerinin Ailelerine Ziyaret

CHP Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya, "Ey Fetullah Gülen, eğer sende biraz din, iman, vicdan ve ahlak varsa, çık bu ülkeye gel teslim ol ve bu senin yüzünden şehit olan insanların hiç olmazsa bir nebze de olsa ailelerinin acısına su serp." dedi.

CHP Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya, "Ey Fetullah Gülen, eğer sende biraz din, iman, vicdan ve ahlak varsa, çık bu ülkeye gel teslim ol ve bu senin yüzünden şehit olan insanların hiç olmazsa bir nebze de olsa ailelerinin acısına su serp." dedi.

Kaya ve beraberindekiler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Hurşit Uzel ile Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit edilen komiser Gülşah Güler'in Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki ailelerini ziyaret etti.

Kaya, şehit Hurşit'in Alakoyun Mahallesi'nde oturan kardeşi Hüseyin Uzel'e yaptığı ziyarette, şehit kardeşine Allah'tan rahmet kendisine de sabır diledi.

Tüm şehitlerin ülkenin demokrasi mücadelesinde büyük katkısı olduğunu belirten Kaya, "Genel Başkanımızla birlikte ilk günden beri 15 Temmuz şehitlerini Türkiye'nin onuru olarak gördük. Hurşit de Türkiye demokrasisine bedeniyle canıyla çok şey kattı. Türkiye halkı Hurşitleri ve 241 şehidimizi unutmayacak. Darbe girişimi gecesinde ülkemizi karabasana çevirmek isteyenlere Hurşitler çok güzel cevap verdiler." diye konuştu.

Kaya, konuşmasının ardından şehitler için dua etti.

Hüseyin Uzel de acılarının geçmediğini ve kardeşinin geride kalan 3 evladının zor bir süreçten geçtiğini ifade etti.

Ağabeyinin unutulmadığını görmenin ise acılarını az da olsa hafiflettiğini aktaran Uzel, "Abim bir daha dünyaya gelse yine aynı şekilde ölmeyi tercih ederdi. Şiir yazan biriydi, yengeme sordum 'Neler yazmış' diye. Bir iki şiirini bana gönderdi onu da fotoğrafına bastırdık. Öleceğini biliyordu sanki. 'Oluk oluk akacağız kan gibi bu birliği yaşatacağız insan gibi' mısraları.... Türkiye'nin büyük bir birliğe ihtiyacı var." diye konuştu.

Kaya, daha sonra şehit Gülşah Güler'in Cumhuriyet Mahallesi'ndeki annesi Emine Güler'i ziyaret etti.

Şehit Güler'in demokrasi için darbelere karşı canını ortaya koyan onurlu bir kadın olduğunu vurgulayan Kaya, şehit annesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamlarını iletti.

Kaya, ziyarette şunları söyledi:

"Ey Fetullah Gülen, eğer sende biraz din, iman, vicdan ve ahlak varsa, çık bu ülkeye gel teslim ol ve bu senin yüzünden şehit olan insanların hiç olmazsa bir nebze de olsa ailelerinin acısına su serp. Birazcık inancın varsa bunu yap. Gelsin ne için, kimin için yaptı, kimler yaptırdı, bunları açıklasın, gün yüzüne çıksın da 241 şehidimiz de huzur içinde uyuyabilsin. Onlar canlarını verdi kendi ise Amerika'da Pensilvanya'da zevk-i sefa içerisinde ama Gülşahlar kara toprakta."

Kaya'ya ziyaretinde CHP Hatay İl ve çeşitli ilçe başkanlıklarından yetkililer de eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Yıldırım Kaya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title