Haberler

CHP'de Köşk Adaylığı İçin Yılmaz Büyükerşen Endişesi

Güncelleme:

Köşk adaylığı için Yılmaz Büyükerşen ismini tartışan CHP, yenilgi durumunda Eskişehir'i de AK Parti'ye kaptırmaktan korkuyor.

CHP'de Cumhurbaşkanlığı adaylığı için parti içi eğilim yoklamalarından birinci sırada çıkan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in aday olup seçilememesi durumunda belediye başkanlığına dönememe olasılığı tartışma yarattı. Parti kurmaylarının, Büyükerşen'in adaylığı konusunda Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) görüş istenmesine sıcak baktığı belirtildi.

EN GÜÇLÜ ADAY BÜYÜKERŞEN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında geçen haftalarda yapılan il başkanları toplantısı ve sonrasında yapılan kapalı grup toplantısında en güçlü cumhurbaşkanı adayı olarak çıkan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin deneyimli başkanı Yılmaz Büyükerşen'in ismi partide yeni bir tartışma yaşanmasına neden oldu.

YA SEÇİLEMEZSE ENDİŞESİ

Parti kurmaylarınca CHP MYK'ya da yapılan sunumda Büyükerşen'in seçilememesi durumunda yeniden belediye başkanlığına dönememe ihtimalinin yarattığı kaygı dile getirildi. Alınan bilgilere göre yapılan sunumda Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'na göre belediye başkanlarının istifa zorunluluğunun bulunduğu ancak, kazanamaması durumunda diğer bürokratlara tanınan geri dönüş hakkının bu isimlere tanınmadığı tespitinde bulunuldu.

YSK'NIN KARARI BELİRLEYİCİ OLACAK

Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre; bu nedenle parti içinde CHP'nin ikinci turda MHP ve HDP gibi partilerin desteğini kazanabilecek bir profil olarak sıyrılan Büyükerşen'in adaylığını YSK'ya danışma eğilimi doğdu. CHP, YSK'ya danışma kararı alırsa Büyükerşen'in adaylığını buradan gelecek yanıta göre belirleyecek.

ÜYE ÜSTÜNLÜĞÜ AK PARTİ'DE

46 üyeli Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti'nin 29, CHP'nin 16, MHP'nin ise 1 üyesi bulunuyor. Büyükerşen'in cumhurbaşkanı adayı olması için istifa etmesi durumunda, yeni belediye başkanı Büyükşehir Belediye Meclisi'nce seçileceğinden, bir AK Parti'linin belediye başkanlığına getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Yüksek Seçim Kurulu Eskişehir Ak Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (30)

BİRİSİ:

TÜRKİYE Bİ ZAMAN HASTA ADAMDI İYİLEŞTİ DÜZELDİ DERKEN ŞİMDİ KANSER OLDU ÖLECEĞİZAMANI BEKLİYO BİR ULU ÖNDER VAR ODA ATATÜRK ŞUAN ÜLKE ONUN ZAMANINDAKİ GİBİ OLSA ÇANAKKALE GELİBOLU DAKİ GİBİ YARIN ÖBÜR GÜN BU ZİHNİYETLE HERKESİN ADI YORGO DİEGO ANGELİNA RİCO OLUR KESİN ÇÜNKÜ OZAMAN VATAN MİLLET VARDI TOPRAK SEVGİSİ VARDI ŞİMDİ BANANE YA BENİM PARAM OLSUN RAHAT OLUYUMDA VAR HANGİ ÇİFTÇİ EKİNİNİ,ARPASINI,SEBZESİNİ MEYVESİNİ,TÜTÜNÜNÜ YETİŞTİREBİLİYO BİZDEN GÜÇLÜ ÜLKELER BİZİM YÖNETİCİLERİ BİZİM YÖNETİCİLERDE HAKINI SÖMÜREREK GEÇİNİP GİDİYO TAKIM TUTAR GİBİ PARTİ TUTUYORUZ!!!!!!

10
46
yanıtYanıtla
Hakan GENERAL:

Bu ülkede Hiç Bir CHPli adı ne olursa olsun Cumhurbaşkanı olamaz ,Çünkü CHP halk değil ,Halkın içinden değildir en başta halkın dini inançlarına yıllarca hakaret etmiştir. BU NEDENLE ÖNCE HALK İÇİNDE HALK OLMAYI ÖĞRENİN ONDAN SONRA CUMHURBAŞKANI ADAYI BELİRLEYİN BU MİLLET YENİ BİR AHMET NECDET SEZER DAHA İSTEMEZ

37
13
yanıtYanıtla
M.YILMAZmukerem1959@hotmail.com:

TEBRİK EDERİM TERCÜMAN OLDUN.

yanıt0
yanıt0
Galcim buse:

Tayyip Erdoğan Başbakanımız köşke en yakışan ve hak eden isim dir.

23
11
yanıtYanıtla
demokrat:

Salaklık yapmayın, MHPle tartışın bu soruyu, olmazsa MHP cumhurbaşkanı olacak. Atatürkü tarihden silmeye çalışıyorlar.

15
12
yanıtYanıtla
ULU ÖNDERİMİZ TAYYİPERDOĞAN:

ULU ÖNDERİMİZİN TAYİP ERDOĞANIN TIRNAGI OLACAK BİR ADAY BULUN AFERİMDEYİM

12
12
yanıtYanıtla
fatihç:

korkunun ecele faydası yok.birgün gelecek sadece izmir kalacak

14
8
yanıtYanıtla
Mertalpay_byr94@hotmail.com:

Trakya da chp nin kalesidir

yanıt0
yanıt0
adnanaltunkas@yahoo.com:

Sadece büyükerşen olmaz birkaç adam daha bulun,hatta hatta bir kaç parti ile çatı aday fikri de kulağa hoş geliyor.zira guclerinizide birlestirsenizde;ne yaparsanizda sizden bir cacık olmaz

19
2
yanıtYanıtla
FURKAN49:

EN GÜÇLÜ ADAY KILIÇDAROĞLU RİNGE ÇIKARIN

19
0
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title