Haberler

Deniz Seki: Cezaevi Memleketimden Daha Güvenli

Güncelleme:

CHP Cezaevi Komisyonu, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ni ziyaret etti. Mahkumların arasındaki ünlü sanatçı Deniz Seki, "Cezaevi, memleketimden daha güvenli." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevi Komisyonu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ni ziyaret etti. Komisyonun 21 Mart Pazartesi günü gerçekleştirdiği ziyarete, Genel Başkan Yardımcısı ve Cezaevi Komisyon Sözcüsü Veli Ağbaba, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İstanbul Milletvekilleri Gamze Akkuş İlgezdi, Zeynel Emre ve Mahmut Tanal katıldı. CHP'liler Deniz Seki ve yabancı uyruklu kadın mahkumlar ile görüştü.

2 KİTAP YAZDIM, 10 TANE BESTE YAPTIM"

CHP'li heyet gerçekleştirdiği ziyareti ve yaptıkları görüşmeleri raporlaştırarak yayınladı. CHP'nin yayınladığı görüşme raporunda Deniz Seki'nin sözleri şöyle aktarıldı:

"Ne yapabiliriz, birşeyler yapmak istiyorum burada. Gitar kursu alıyorum. 16 kişilik bir koğuşta kalıyorum. İki kitap yazdım, 10 tane beste yaptım."

"CEZAEVİ MEMLEKETİMDEN DAHA GÜVENLİ"

"Cehennemde cenneti yaşıyoruz. Daha tahammülkarım, burada küçük şeylerden mutlu olunur, büyük şeylere karşı dağ gibi durulur. Niye buradayım diye düşünüyorum, tanımadığım kimselere dokunuyorum, kalplere giriyorum. Burada kendimi daha güvende hissediyorum, Türkiye'nin her tarafından güvensizlik hakim. Güvensiz bir toplumda yaşıyoruz. Cezaevi, memleketimden daha güvenli."

"MEMLEKETE BİR ŞEY OLMASIN BEN YATMAYA RAZIYIM"

"Üreterek yaşıyorum. Üretmekten hayat buluyorum. Kimse ölmesin, memlekete birşey olmasın, ben yatmaya razıyım."

YABANCI MAHKUMLAR DERTLİ

Bakırköy Kadın Cezaevi'nde tutuklu/hükümlü olarak bulunan yabancı kadın mahkumların sorunlarına da yer verildi. Raporda yabancı mahkumlar, büyükelçilik aracı olamadığı için aileleriyle telefonda konuşamadıklarını belirtti. Mektupların 6 aydan önce ellerine ulaşmadığı, para cezalarının çok olduğu ve ödeyemeyince hapis cezalarının arttığını dile getiren kadınlardan bazılarının hiçbir geliri olmadığını ilettiği anlatıldı.

"KREŞ YAPILMASINDAN MEMNUN OLDUK"

CHP Cezaevi Komisyonu Bakırköy Cezaevi İzlenim notunda ise şu ifadelere yer verildi:

"CHP Cezaevi Komisyonu olarak ziyaret ettiğimiz çoğu cezaevinde kötü koşullarla karşılaşmakta ve bu durumları raporlaştırmaktayız. Ancak en son yaklaşık 1 yıl önce gittiğimiz Bakırköy Cezaevi'nde 6 ay kadar önce bir kreş yapıldığını son ziyaretimizle görmüş olduk. Mahkum çocukları ile çalışanların çocuklarının birlikte bulunduğu bir kreşle karşılaşmayı memnun edici bir gelişme olarak kabul ediyoruz. 30'a yakın çocuk, burada vakit geçiriyor ve bu işi ciddiye alan öğretmenlerin bulunduğu bu kreşte, cezaevi ortamından bir nebze de olsa sıyrılmış oluyor. Tabii Bakırköy Cezaevi, yabancı uyruklu mahkumların da tutulduğu bir cezaevi olması nedeniyle, komisyon olarak olumlu bulduğumuz kreşte vatandaşımız çocuklarla yabancı uyruklu çocuklar birbiriyle kaynaşma fırsatı da buluyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bakırköy Cezaevi İstanbul 21 Mart Magazin Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

sarı çizmeli memet ağa:

madem daha güvenli salya sümük ağlıyodun düne kadar

11
2
yanıtYanıtla
NE ÖNEMİ VAR.......:

İYİ O ZAMAN. . . İNŞALLAH ÖMÜR BOYU YATARSIN. . . . . .

12
1
yanıtYanıtla
urfalı:

bu kadına hiç acımıyorum daha beter olsun hatırlarsanız popstarda bayhan vardı zamanında cezaevine girip çıktığı için herkesin içinde rezil etmişti. . . allah düşürmesin diyebilirdi. . etme bulma dünyası. . .

8
1
yanıtYanıtla
şeker sarıoglu:

işni yapcakdın denizseki zehir satılmaz icilmez herkesyapdını ceksin bence cesası daha agırolmalı

4
3
yanıtYanıtla
VATANPERVER:

Kendisi uyuşturucu tacirliği yaparken o kadar genci zehirlerkn ülke güvenli içeri girince ülke güvensiz.Tamam vatandaş olarak güvende olmayabiliriz fakat insanın önce kendi yaptıkları pisliği düşünüp onagöre konuşması gerekiyor

6
0
yanıtYanıtla
CV2:

KODESE GİRERKEN NİYE AĞLADIN HATTA TESLİM OLMAMAK İÇİN KAÇ AY KAÇTIN. DİŞARI ÇIKANIN

6
0
yanıtYanıtla
Hehe:

Cezaevi nerde kongodami

5
1
yanıtYanıtla
gs 31:

orda kadrolu kalabılırsın

4
1
yanıtYanıtla
milli akademisyen:

bu kim ? kaçakçılar, milletimi zehirleyenler ne münasebet saçma sapan konuşuyor. Sen önce bir aklan bakalım.

4
0
yanıtYanıtla
Murat:

Uyuşturucu satışını ne kadarda önemsiyorlar içerde işler yolunda herhalde

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title