Haberler

CHP Bursa Milletvekili İrgil Açıklaması

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "Her şeyi yapboz ile yürütmeye çalışan iktidarın şimdi, 'Devleti yeniden inşa ediyoruz' masalına güvenmiyoruz.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "Her şeyi yapboz ile yürütmeye çalışan iktidarın şimdi, 'Devleti yeniden inşa ediyoruz' masalına güvenmiyoruz. Çünkü siz 14 yıl boyunca deneme yanılma ile liyakatsız uygulamalarla bu ülkeyi mahvettiniz." dedi.

İrgil, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında eğitim alanındaki düzenlemelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

FETÖ'nün darbe girişiminin, aslında eğitim üzerine planlanmış bir darbe olduğunu ifade eden İrgil, hükümetin yaşananlar sonrasında laik eğitimin önemini kavramış olmasını beklediklerini söyledi. İrgil, ülkenin güvenliği ve geleceğinin laik eğitime bağlı olduğunu vurguladı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 bin öğretmen ataması yapılacağı yönündeki açıklamasına değinen İrgil, buna ilişkin kanun hükmünde kararnamede yer alan öğretmenlerin kalkınma bölgelerinde 6 yıla çıkan mecburi hizmet süresine ilişkin düzenlemeyi eleştirdi.

Öğretmenlerin atama sürecinde yazılı sınavın yanı sıra mülakata da tabi tutulduğunu, ancak mülakatın objektifliğine yönelik endişeleri olduğunu dile getiren İrgil, "Siz yıllarca defalarca araştırmadan geçirdiğiniz halde kol mesafenizdeki yaverlerinizin FETÖ'cü olduğunu, terörist olduğunu anlamadınız da bu öğretmenlerin güvenilir olup olmadığın 10 dakikalık mülakatta mı anlayacaksınız?" diye sordu.

Geçmişte devlet kadrolarına yerleştirme sırasında mülakatlar aracılığıyla kul hakkı yendiğini, şimdi bu kişilerin devlet içinden temizlenmeye çalışıldığını belirten İrgil, iktidarın yaşananlardan ders almasını, aynı hataları tekrarlamamasını istedi.

İrgil, KPSS sorularının çalınmasıyla ilgili de daha önce çok kez uyarıda bulunduklarını, ancak iktidarın uyarıları dikkate almadığını ifade ederek,"Her şeyi yapboz ile yürütmeye çalışan iktidarın şimdi, 'Devleti yeniden inşa ediyoruz masalına güvenmiyoruz. Çünkü siz 14 yıl boyunca deneme yanılma ile liyakatsız uygulamalarla bu ülkeyi mahvettiniz. Bu ülkenin gençlerinin ve eğitiminin canına okudunuz. ÖSYM'nin yaptığı her sınav şaibelidir ve araştırılmalıdır." şeklinde konuştu.

FETÖ'nün darbe girişiminden sonra kapatılan üniversiteler konusuna ilişkin de İrgil, üniversite kurmanın güç bir iş olduğunu, o nedenle bu üniversitelerin kapatılmak yerine devlet üniversitesi olarak hizmet vermesinin sağlanması gerektiğini savundu. İrgil, bu üniversitelere darbe girişimi sırasında şehit olanların ya da kumpas davaları mağdurlarının isimlerinin verilebileceğini de söyledi.

Darbe girişiminde gelinen süreçle ilgili siyasi sorumluların hesap vermesi gerektiğini de savunan İrgil, "Siyasiler hiçbir sorumluluk hissetmez, bedelini ödemezken, yanılma haklarını kullanarak veya Allah'a havale ederek arınma refleksi gösterirken gariban öğretmenlerin, memurların, akademisyenlerin diğer kişilerin yanılma veya sizin tarafınızdan yanıltılmış olma ihtimalini neden gözardı ediyorsunuz? 21 bin öğretmenin lisansını iptal ettiler. Nereden biliyorsunuz hepsinin suçlu olduğunu?" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Ceyhun İrgil Politika Güncel Haberler

title