Haberler

CHP, Başbakan Hakkında Meclis Soruşturması İstedi

Güncelleme:

CHP, 17 Aralık ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan için soruşturma komisyonu kurulmasını istedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Meclis soruşturması önergesi verdiklerini bildirdi. Önerge, 1 ay içinde TBMM Genel Kurulunda görüşülecek.

ÖNERGE İÇİN 10'DA 1 ŞARTI

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Başbakan hakkında Meclis soruşturması açılması için önerge verdiklerini açıkladı. Görevde bulunan veya görevinden ayrılmış olan Başbakan ve bakanlar hakkında Meclis soruşturması açılması, Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının en az onda birinin vereceği bir önerge ile istenebilir.

SUÇU GÖREV SÜRESİNDE İŞLEMİŞ OLMASI GEREKİYOR

Bu önergede; Bakanlar Kurulunun genel siyasetinden veya bakanlıkların görevleriyle ilgili işlerden dolayı hakkında soruşturma açılması istenen Başbakan veya bakanın cezai sorumluluğu gerektiren fiillerinin görevleri sırasında işlendiğinden bahsedilmesi, hangi fiillerinin hangi kanun ve nizama aykırı olduğunun gerekçe gösterilmek ve maddesi de yazılmak suretiyle belirtilmesi zorunludur.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Akif Hamzaçebi Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (123)

SOLOTURK:

CHP YE HELAL OLSUN.ÜSTÜNE GİDİN GİDEBİLDİĞİNİZ KADAR.

29
46
yanıtYanıtla
SOLOTURK:

chp nin yerinde olsam AİHM de giderim.savaş suçlarından yargılansın.suriye ye silah gönderip binlerce insanın ölümüne sebep olmaktan yargılansın.

22
39
yanıtYanıtla
fatsalim_yilmaz1980@hitmail.de:

Kendi liderleri daha ssk davasında aklanmadi onun hesabını soran yok kalkmış ülkesi için gece gündüz demeden kelle koltukta iş yapmaya çalışan başbakana soruşturma açıyor sen kimsin ey chp bugün atatürk yerinden kalkıp gelse ilk önce sizi darağacında sallandirirdi ülkesini bütün dünyaya rezil eden pislikler

30
28
yanıtYanıtla
cangc.biner@hotmail.com:

Ula fatsali sen hangi ülkede yaşıyorsun.

yanıt0
yanıt0
AYHMETahm@m.com:

SİZİNKİ ÇOK AKLANDI YA APAK.Bİ AĞZINIZA DOLANMIŞ EY CHP EY CHP..

yanıt0
yanıt0
suatcangasuatcanga@hotmail.com:

fatsala dogru soylemıs helal olsun sevıyesız chp lıler sende onlardan oldugun bellı onun turkıyede yasadıgı bellıde senın nerde yasadıgın bellı degıl bence .....rahmetlı menderesı astınız sımdı RTE yedırmeyız kardesım sıze alh eksık etmesın basımızdan

yanıt0
yanıt0
osmanliarmutcu@live.com:

sen merak etme kocum M kemal yerinden kalksa ilk yapacağı iş camileri kapatık alim asmak olur

yanıt0
yanıt0
kızgın_baron:

BEYNİ OLAN CEHAPE YE OY VERMEZ.

32
22
yanıtYanıtla
birizmirizmirizden@gmail.com:

sende beyin var yani...

yanıt0
yanıt0
özgürcdemirci@matesa.com.tr:

kızgın_baron efendi sizde olmayan şeyden bahsetme.

yanıt0
yanıt0
Tüm 123 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title