Haberler

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerinin Türkiye'nin içinde bulunduğu "vahim durumu" gösterdiğini savunarak, "Başkan tarafsızlığını yitirmiştir.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerinin Türkiye'nin içinde bulunduğu "vahim durumu" gösterdiğini savunarak, "Başkan tarafsızlığını yitirmiştir. Derhal istifa etmelidir." dedi.

Tüm, partisinin bazı milletvekilleriyle birlikte TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın yeni anayasa ve laikliğe ilişkin sözlerini eleştirdi.

Laikliğin Anayasa'ya barışın ve kardeşliğin teminatı olarak girdiğini belirten Tüm, bu ülkenin anayasada yer almamasını istemenin gerici bir anlayışın ürünü olduğunu savundu.

Tüm, "Meclis Başkanı Kahraman'ın sözleri Türkiye'nin içinde bulunduğu vahim durumu göstermektedir. Başkan tarafsızlığını yitirmiştir. Derhal istifa etmelidir." diye konuştu.

Laikliğin inanç özgürlüğünü reddetmediğini, aksine inanç özgürlüğü için güvenli bir ortam yarattığını dile getiren Tüm, "TBMM kürsüsünden laikliği sonuna kadar savunacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz" ifadesini kullandı.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tüm, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Alevilerle ilgili kararına ilişkin soru üzerine, kararı doğru ve yerinde bulduklarını söyledi.

İktidarın Alevi yurttaşlara karşı ayrımcı bir yaklaşım içinde olduğunu ileri süren Tüm, devletin tüm dinlere ve inançlara eşit mesafede durmasının bir zorunluluk olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

İsmail Kahraman Mehmet Tüm Balıkesir Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title