Haberler

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça Açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, gereksinimler ve talepler doğrultusunda denetimli serbestlik konusunda yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirterek, "Denetimli serbestliğin 1 yıldan 2 yıla çıkarılmasıyla devletin mali yükü hafifleyecek, aynı zamanda fiziki olarak yeterli olmayan cezaevleri de rahatlayacaktır" dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, gereksinimler ve talepler doğrultusunda denetimli serbestlik konusunda yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirterek, "Denetimli serbestliğin 1 yıldan 2 yıla çıkarılmasıyla devletin mali yükü hafifleyecek, aynı zamanda fiziki olarak yeterli olmayan cezaevleri de rahatlayacaktır" dedi.

Havutça, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Meclis Başkanlığına sunduğu, denetimli serbestlik ile ilgili kanun teklifi hakkında bilgi verdi.

Havutça, tutuklu ve mahkumlara uygulanan denetimli serbestlik kararlarının Türkiye'de son dönemlerde mahkemelerce yoğun olarak kullanılmaya başlandığını, ancak tümüyle amacına ulaşmadığını ifade etti.

Namık Havutça, kanun teklifinin, koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin talebi halinde, cezalarının koşullu salıverilme tarihine kadar olan kısmının denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle infazını, infaz hakimi tarafından karar verilebilme koşullarının keyfiyete yer vermeyecek düzeye getirilmesini ve iki yıl süre koşulunun yeterli olmasını içerdiğini anlattı.

Havutça, "2005 yılında 56 bin olan tutuklu ve hükümlü sayısının 2015 yılında 190 bine yükseldiğini, doğal olarak da temizlik ve hijyen koşullarının sağlanamayacağını görmekteyiz" dedi.

Mahkumların devlete olan maliyetine de işaret eden Havutça, "Denetimli serbestliğin 1 yıldan 2 yıla çıkarılmasıyla devletin mali yükü hafifleyecek, aynı zamanda fiziki olarak yeterli olmayan cezaevleri de rahatlayacaktır. Bu sebeplerle toplumsal gereksinimler ve talebin karşılanması için TBMM tarafından bir yasal düzenleme yapılması gerekmektedir" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Namık Havutça Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title