Haberler

CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan Açıklaması

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Hopa'da gözaltına alınan 9 gencin hayatları boyunca darbeye, darbecilere karşı mücadele ettiğini belirterek, "9 gencimizin Artvin Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olmaları hem Artvin vicdanını hem Hopa vicdanını hem de Türkiye vicdanını yaralamıştır.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Hopa'da gözaltına alınan 9 gencin hayatları boyunca darbeye, darbecilere karşı mücadele ettiğini belirterek, "9 gencimizin Artvin Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olmaları hem Artvin vicdanını hem Hopa vicdanını hem de Türkiye vicdanını yaralamıştır." dedi.

Bayraktutan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Artvin Hopa'da 9 kişinin haksız yere gözaltına alındığını savundu.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında birçok kişinin gözaltına alındığını belirten Bayraktutan, o gece Hopa'da 9 genç ile polis arasında bir tartışmanın yaşandığını ifade etti.

Bayraktutan, şunları söyledi:

"FETÖ terör örgütüne bir anlamda yardım yapmak, anayasal düzeni silahla değiştirmek saikiyle bunların üzerine bir atılı suç bulunuyor. Şu anda kendileri Artvin Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunuyorlar. Yani bu en kibar anlatımla ağır bir hukuk hatasıdır. Bu çocuklar hayatları boyunca darbeye, darbecilere karşı koymuş, Hopalı olmalarının kendilerine vermiş olduğu o kültürle hayatları boyunca bunlarla mücadele etmiş bir siyasal kültürden geliyorlar. O nedenle 9 gencimizin Artvin Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olmaları hem Artvin vicdanını hem Hopa vicdanını hem de Türkiye kamuoyu vicdanını yaralamıştır. Bu konuda parlamentoda üç konuşma yaptım. Bu konuşmalarım maalesef dikkate alınmadı. Bunun dışında bazı bakan ve milletvekilleri ile de görüştüm. Şu anki tutuklamaların sosyal boyutunun patlama düzeyine geldiğini dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Ama ne yazık ki bundan bir karşılık göremedim. Buradan bir kez daha Türkiye kamuoyuna seslenmek istiyorum. Hopa'daki tutuklamalar bir cinayettir. Ağır bir hukuk hatasıdır. Bir an önce bu tutuklamalar sona erdirilip, gençlerin özgürlüklerine kavuşturulması gerekmektedir."

Gözaltına alınan gençlerden birinin babası olan Hamit Topal ise oğlunun müzisyen olduğunu ve tatil için Hopa'ya gittiklerini kaydetti.

Darbe girişiminin olduğu akşam bir kavga olduğunu, çocuğunun da o kavgaya karıştığını aktaran Topal, bunun dışında başka bir durum varsa, baba olarak bilme hakkının olduğunu bildirdi.

Bu arada Bayraktutan, dün akşam Ankara'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Artvin eski Belediye başkanlarından Emin Özgün'e Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Kaynak: AA / Politika

Uğur Bayraktutan Türkiye Artvin Hopa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title