Haberler

CHP Ankara'da Tüm İlçeler İçin İtiraza Devam Edecek

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, genel merkezde toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, genel merkezde toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda yerel seçim sonuçlarının değerlendirildiği ifade edildi. Toplantıda alınan sonuçlarla ilgili analiz yapıldığı belirtilirken, bir önceki yerel seçime göre 104 belediyenin korunduğu, 84 belediyenin kaybedildiği, 62 belediyenin ise kazanıldığı ortaya kondu.

-ANKARA İÇİN YENİDEN SAYIM TALEBİ-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise MYK'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Ankara için birleştirme tutanaklarının yeniden sayılması talebiyle il seçim kuruluna itirazda bulunduklarını kaydetti. Tezcan, "Bir kısmını bugün yaptık bir kısmını da yarın yapacağız. Birleştirme tutanakları yapılmış olan 14 ilçe için bugün itirazımızı başvuruyu yaptık" dedi. Bu ilçelerin Akyurt, Bala, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Evren, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kalecik, Kazan, Kızılcahamam, Nallıhan ve Pursaklar olduğunu belirten Tezcan, kalan ilçeler için de itirazların yarın saat 17.00'ye kadar verileceğini belirtti. Tezcan, "Birleştirme tutanakları yanlıştır, usulsüzdür, yeniden sayılıp birleştirme tutanağının yeniden hazırlanmasını talep ediyoruz" dedi.

İl Seçim Kurulu'nun 6 Nisan Pazar gününe kadar kararını vereceğini ifade eden Tezcan, "İl seçim kurulu kabul ederse oylar yeniden sayılacak, etmezse Yüksek Seçim Kurulu'na gideceğiz" dedi. Tezcan, yasa gereği YSK'ya başvuru tarihlerinin 9 Nisan Çarşamba günü olduğunu belirterek, "YSK da tüm oyların yeniden sayılmasını kabul edecek ya da reddedecek. Burada hem oyların sayılması hem de toplamların yeniden yapılması da var" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Kemal Kılıçdaroğlu Bülent Tezcan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title