Haberler

    Chelsea'de Drogba Krizi

    Sezonun flaşa bir giriş yapan Diego Costa'yı Schalke maçında yedek oturtan Chelsea teknik direktörü Jose Murinho, Drogba tercihi nedeniyle kendisini savundu.

    40,648 kişinin doldurduğu Stamford Bridge Stadı'nda oynanan karşılaşmada, Cesc Fabregas ile Klaas-Jan Huntelaar'ın karşılıklı golleri beraberliği getirdi.

    33 Milyon Euro bedelle Barcelona'dan Chelsea renklerine bağlanan İspanyol yıldız Fabregas, böylelikle yeni takımındaki ilk golünü atarken, Şampiyonlar Ligi'nde de bir yıllık gol orucunu bozdu.

    İkinci yarının başında Hazard'ın pasında çarpraz pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kalan Didier Drogba, mutlak gollük pozisyonu değerlendiremeyip skoru 2-0'a getiremedi.

    Chelsea teknik direktörü Jose Mourinho'nun, Schalke'ye karşı ilk 11'de Drogba'ya şans verip Diego Costa'yı yedek başlatması ise otoriteleri şaşırttı.

    Brezilya asıllı İspanyol Milli futbolcu, yaz döneminde 32 Milyon Pound karşılığında Atletico Madrid'den geldiği Chelsea'de ligdeki 4 maçta da fileleri havalandırıp toplam 7 gol atarak süper bir başlangıç yapmıştı.

    Mourinho, 74. dakikada Drogba'nın yerine oyuna soktuğu Costa ile ilgili yaptığı açıklamada, "Eğer bir hafta daha dinlenme fırsatı bulsaydı onunla başlardım. Milli takımdan sakat dönmüştü. Kas sakatlığı var ve Cumartesi günü oynadığı için 3 gün yeterli olmadı. İlk 11'de başlayacak durumda değildi" dedi.

    Portekizli teknik adam, Drogba hakkında ise, "Gayet olumlu bir maç çıkardı. Sadece santim farkla golü kaçırdı. Gösterdiği performanstan memnunum. Eğer o golü atsaydı 1-1'i değil, 2-0'ı konuşuyor olacaktık" şeklinde konuştu.

    DROGBA'NIN KÖTÜ SERİSİ

    Yaz döneminde Galatasaray'dan ayrılıp ikinci Chelsea kariyerine başlayan 36 yaşındaki Fildişi Sahilli futbolcu, kahramanlaştığı 2012 Şampiyonlar Ligi finalinin ardından ilk kez Chelsea formasıyla 'dev' arenada boy gösterdi.

    Drogba, böylelikle üst üste 6. Şampiyonlar Ligi maçını da gol atamadan tamamlayarak orucunu sürdürdü ve kariyerinde bir ilki yaşadı. Drogba, Şampiyonlar Ligi'ndeki son golünü 3-1 biten Galatasaray-FC Copenhagen maçında kaydetti.

    Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Diego Costa Chelsea Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title