Haberler

Chapecoense Kupa mı Alacak?

Güncelleme:

Chapecoense kupa mı alacak? Chapecoense'nin rakibi Atletico Nacional, kupanın Chapecoense'ye verilmesini istiyor.

Chapecoense futbolcularınında bulunduğu Bolivya Kolombiya uçağı 81 yolcusuyla düştü. Uçaktan sadece 5 kişi sağ olarak çıktı. Futbolcularının büyük bir çoğunluğu hayatını kaybeden Chapecoense takımına rakibi Atletico Nacional, kupanın verilmesi için başvuru yaptı. Chapecoense'nin Südamerikana Kupası'ndaki rakibi Atletico Nacional, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'na (CONMEBOL) flaş bir başvuruda bulundu. Yetkililer Sudamericana Kupası'nın rakipleri Chapecoense tarafından kazanıldığının ilan edilmesini talep etti. Bu konu hakkında CONMEBOL'un vereceği karar bekleniyor. Kolombiya'da düşen uçakta yer alan futbolcular arasında, bir dönem Atletico Madrid'de forma giyen Cleber Santana da bulunuyordu.

CHAPECOENSE TAKIMI HAKKINDA BİLGİLER

Chapecoense, Brezilya'nın güneyinde Santa Catarina eyaletinin Chapeco şehri takımıdır. Brezilya birinci ligine 2014'te, yaklaşık 36 sene sonra ilk defa katılmıştır. Bu başarısını Copa Sudamericana finallerine kalarak pekiştirdi. Geçen hafta Arjantin'in San Lorenzo takımını yenerek büyük ses getirmişlerdi. 1973 yılında kurulan futbol kulübü, aynı zamanda FUTSAL'da da aktiviteler göstererek 2 eyalet şampiyonluğu elde etti. Kulüp genelinde toplamda 4 eyalet şampiyonluğu başarısı var. Son olarak 2011 yılında şampiyonluk kazanıldı. Yaklaşık 2 senedir 1. ligte mücadele eden futbol takımının stadyumu ise Arena Conda. Chapecoense takımı futbolcularını taşıyan Bolivya Kolombiya uçağı düştü. Uçakta 72 yolcu 9 mürettebat bulunuyordu. Yolcular arasında Chapecoense takımı futbolcuları da vardı. Chapecoense futbolcularının yarın Güney Amerika Kupası maçına çıkacaklardı.


Kaynak: Haberler.com / Gündem

Güney Amerika Kolombiya Bolivya Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title