Haberler

Cezaevinde fotoğraf sergisi -

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Ceza İnfazı Kurumunda kalan hükümlülerin dışarıya olan özlemlerini gidermek amacıyla fotoğraf sergisi açıldı.

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Ceza İnfazı Kurumunda kalan hükümlülerin dışarıya olan özlemlerini gidermek amacıyla fotoğraf sergisi açıldı.

Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen'in girişimiyle fotoğraf sanatçıları Dr. Ergün Karadağ, Vehbi Çiftçi, Murat Çekici ve Paşa İmrek'in yaşamla ilgili çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, cezaevindeki hükümlülerin beğenisine sunuldu.

Öztürkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümlülere faydalı olabilmenin mutluluk ile heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Cezaevinde açık öğretim sınavında görevliyken bir hükümlünün kendisine 'şehrin değişip değişmediğini' sorması üzerine fotoğraf sergisini açmaya karar verdiklerini anlatan Öztürkmen, "Özgürlükleri kısıtlı arkadaşlarımıza şehrin ne kadar değiştiğini göstermek ve dışarıya olan özlemlerini gidermek amacıyla çektiğimiz fotoğraflardan oluşan sergiyi hazırladık. Böylelikle merak ettikleri değişimi, yaşamı sergide yer alan fotoğraflarla gidermeye çalıştık" dedi.

Cezaevi müdürü Ergün Dinç de hükümlülerle dış hayat arasında köprü olmaya çalıştıklarını söyledi.

Onların topluma kazandırmaya çalıştıklarını ve bu kapsamda cezaevinde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Dinç, "Onlara toplum bir ferdi olduklarını unutturmamaya çalışıyoruz. Sergiyle toplumda ve dışarıda yaşanan değişimleri göstermeye çalıştık. Olumlu sonuçlar almaya başladık. Hükümlülerden bazıları resim çizmeye, hayallerini tuvallere yansıtmaya çalışıyor" diye konuştu.

Hükümlülerden A.T ise fotoğraflarla dışarıya olan özlemlerinin bir nebze olsa da giderdiklerini kaydetti.

Açılışına Cumhuriyet Savcısı Osman Karakoç, Sosyal Hizmetler uzmanı Aşir Kayabaşı ve çok sayıda hükümlünün katıldığı serginin, 5 gün açık kalacağı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Karadağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title