Haberler

Cezaevinde 'Bediüzzaman' Resimleri

Cezaevi koridorlarına İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi’nin mahkumlar tarafından çizilen resimleri asıldı.

Tekirdağ T Tipi Kapalı Cezaevi koridorlarına son günlerde devletin iade-i itibar verme çalışması ile gündeme gelen İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi’nin mahkumlar tarafından çizilen resimleri asıldı.1878 yılında Bitlis’te dünyaya gelen ve 1960 yılnda Şanlıurfa’da vefat eden Risale-i Nur Külliyatı’nın yazarı İslam alimi Bediüzzaman Saidi Nursi 1925 ve 1952 yılları arasından çeşitli sürgün ve hapis cezalarına çarptırılarak cezaevine konulmuştu. Dönemin hükümetleri yazdığı eserlerini yasaklamış, 60 darbesinden sonra da naaşı askeri cunta tarafından Şanlıurfa’daki mezarından alınarak uçakla getirildiği Isparta’da bilinmeyen bir yere defnedilmişti. Son günlerde devletin İskilipli Atıf Hoca’ya iade-i itibar yapmasının ardından yeniden gündeme gelen Bediüzzaman Saidi Nursi’nin resimleri Tekirdağ T Tipi Kapalı Cezaevi’nin duvarlarında yerini aldı. Tutuklu ve hükümlüler tarafından yağlı boya ile tuvale çizilen Bediüzzaman’ın 2 adet resmi cezaevinin içindeki duvarlara asıldı. Bediüzzaman’ın resimlerinin yanı sıra duvarlarda manzara resimlerinin de olduğu görüldü.

Hükümlü ve tutukluların çizdiği resimlerin, Tekirdağ Adliyesi içinde bulunan satış mağazasında ücret karşılığında satıldığı bu para ile de mahkumların kişisel harcamalarını karşıladığı bildirildi.

ESERİNDE CEZAEVİNİ MEDRESE-İ YUSUFİ’YE OLARAK TANIMLIYOR

Said Nursi eserlerinde cezaevlerini ‘Medrese-i Yusufiye’ olarak tanımlıyor. Bediüzzaman’ın geniş bütçeli bir filmi, 3 D sinema filmi ve çok sayıda hayatını anlayan belgesel filmi çekildi.

FERHAT AKGÜN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title