Haberler

Ceyhan Belediyesi Hakkında Haciz İşlemi Başlatıldı

Güncelleme:

Adana'nın Ceyhan İlçesi Belediye Başkanı, belediyenin 100 milyon 653 bin 780 TL borcu bulunduğu belirterek, haciz işlemi başlatıldığını söyledi.

Adana'nın Ceyhan İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Alemdar Öztürk, belediyenin geçmiş dönemlerden 100 milyon 653 bin 780 TL borcu bulunduğu belirterek, bazı borçlardan dolayı belediye hakkında haciz işlemi başlatıldığını söyledi.

ESKİ BELEDİYE MHP'LİYDİ

Alemdar Öztürk, Ceyhan Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. 30 Mart seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen MHP'li Hüseyin Sözlü'nün 3 dönem üst üste başkanlığını yaptığı Ceyhan Belediyesi'ni devraldığında 898 kişinin çalıştığını belirten Öztürk, şunları söyledi:

"ÇOĞU KİŞİ İŞTEN AYRILDI"

"Neredeyse belediyenin her odasında 10 kişi çalışıyor. Bunların arasında belediyeye dahi gelmeyerek sadece bankamatikten maaşı alanlar var. Bunu tespit ettikten sonra başkan yardımcım ve meclis üyeleri ile bizzat haber gönderdim 'Buradan maaş alıyorsunuz. Gelin ya gerçekten çalışın ya da belediyeyle yollarınızı ayırın' diye. Bunun üzerine birçoğu işe gelmeyerek belediyeden ayrıldı."

MÜFETTİŞLER GELECEK

Başkan Alemdar Öztürk, Ceyhan Belediyesi'nin de borç batağında olduğunu belirterek, açıklamalarının devamında şunları kaydetti: "Sadece 57 bin liralık SMS çekilmiş parası ödenmemiş. Uçak firmasına 20 bin liralık uçak bileti borcu var. Belediyenin toplam 100 milyon 653 bin 780 TL borcu bulunmakta ve bazı borçlar nedeniyle de belediye hakkında haciz işlemleri başlatıldı. Bu hacizlerin kaldırılması için avukatlarla görüşmelerimiz devam ediyor.

"GEREKLİ MÜRACAATLARI YAPTIK"

Gerek belediyede çalışıyor gibi gösterilip esasına çalışmayan işçilerin, gerekse de bu borçların incelenmesi için hem İçişleri Bakanlığı'na hem de Adana Valiliği'ne gerekli müracaatları yaptık. Aslında daha söylenecek çok şey var ama müfettişler geleceği için de şu an için açıklayamıyorum. Müfettişlerin gerekli incelemeleri yapmasının ardından hepsini kamuoyuyla paylaşacağım. Allah'ın izniyle bu sorunların üstesinden geleceğiz ve inşallah hizmet veren bir belediye olacağız." 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alemdar Öztürk Hüseyin Sözlü Ceyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title