Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Nevşehir Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Nevşehir Belediyesi’nin 12 yıl önce yılda yatırıma harcadığı 500 bin TL’yi bugün sadece 1,5 günde değerlendirir hale gelmesinin gerçekte Türkiye’nin bugün geldiği konumu göstermesi açısından anlamlı olduğunu belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Nevşehir Belediyesi'nin 12 yıl önce yılda yatırıma harcadığı 500 bin TL'yi bugün sadece 1,5 günde değerlendirir hale gelmesinin gerçekte Türkiye'nin bugün geldiği konumu göstermesi açısından anlamlı olduğunu belirtti.

10 Ağustos 2014 Pazar günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla geldiği Nevşehir'de, Vali Mehmet Ceylan'ı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, daha sonra Nevşehir Belediyesi'ne geçti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından belediye girişinde karşılanan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye daha sonra çiçek takdim edildi.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Hasan Ünver, siyaset sahnesinde AK Parti'nin başlarını eğdirecek bir noktaya kendilerini düşürmediğini belirterek, hizmet kervanının daha da etkin halde yürütülmesi için başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kabine üyeleri ile örgütlerin ciddi katkılar sağladığını dile getirdi ve hizmetler için teşekkür etti.

Ünver, Nevşehir'in son 10 yıllık çalışmalarla her alanda önemli atılımlar gerçekleştirdiğini belirterek, sadece ülke genelinde değil, uluslararası arenalarda da 5 bini aşkın belediye ile akredite konumdaki Nevşehir Belediyesi'nin bu süreçte 1.5 milyar TL'lik yatırıma imza attığını kaydetti.

Çevre konusunda da köklü yatırımların ortaya bu dönemde konulduğunu anlatan Ünver, koku yaymayan özelliği ile Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisi'nin bir örneğinin de Roma'da bulunduğuna dikkat çekti. Ünver, tarih, doğa ve kültür şehri Nevşehir'in bu özelliklerini bir arada toplayan Nevşehir Kalesi ve civarındaki alanı da yine Türkiye'ye ve dünyaya da örnek bir yatırım ile en önemli antik park alanlarından biri haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

İçme suyu konusunda da Kızılırmak havzasından Nevşehir'in yaklaşık 100 yıllık ihtiyacının karşılanabilmesi için başlatılan projenin halen devam ettiğini belirterek, bu yönde kararlı çalışmaların kısa sürede sonuçlandırılmasının da planlandığını vurguladı.

Nevşehir Belediyesi'nin 2003 yılında bütçesinin o dönemki para ile ancak 500 milyar liralık bir bölümünün yatırıma ayrılabildiğini aktaran Ünver, 12 yıllık süreçte sadece yatırıma 1.5 günde Nevşehir Belediyesi'nin 376 bin lira harcama yapabilecek düzeye ulaştığını dile getirdi.

Ünver, yapılan çalışmalarla birlikte Nevşehir'in alt ve üst yapı yatırımları açısından önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e hizmetlerden dolayı teşekkür etti. 2002 yılında tüm yıl boyunca 500 bin TL'lik bir yatırım yapan Nevşehir Belediyesi'nin sadece 1.5 günlük süre içerisinde 500 bin TL düzeyindeki yatırımının bile Türkiye'nin bugün için geldiği noktayı net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade eden Güllüce, Belediye Başkanı Hasan Ünver'e rica ederek 2003'ün tüm yıl boyu ile 2014 yılı 1,5 günkü yatırım harcamasını 3 kez tekrarlattı. Güllüce şöyle konuştu:

"10 yıl öncesinin Türkiye'si ile bugünkü Türkiye arasında Allah'a çok şükürler olsun önemli farklılar var. Türkiye 1 milyar dolar için dünyaya el açar hale gelmişti ama şimdi sadece 1 yıllık süreçte dünyada zorda kalan mazlumlar için 3.5 milyar lira sadaka verir hale geldi. Nevşehir'de de AK kadroların önemli çalışmalara imza attıklarını görüyoruz. Bunlar bizleri sevindiriyor elbette. Nevşehir Belediyesi'nin durumu ortada. 11 yıl önce tüm yıl boyunca bugünün parası ile 500 bin TL'lik yatırım için para ayıran Nevşehir Belediyesi bu oranı bugün için sadece 1,5 günde değerlendirdiğini biraz önce başkanımdan öğrendim. Oldukça da mutlu oldum. Türkiye'nin gerçekte 10 yıllık süreçte geldiği noktanın gösterilmesi bakımından oldukça önemli bu durum. Bu oranlar ülkemizdeki ekonomik büyümeyi de gösteriyor."

Yeni nesillere geçmişi hatırlatmak adına özellikle büyük kentlerde susuzluk günleri veya çöp günleri adı altında bir dizi etkinliklerinde düzenlenmesinde yarar olduğu düşüncesini ifade eden Güllüce, bunların geçmişteki durum ile bugün bulunulan durumun karşılaştırılması açısından oldukça önemli olduğuna da değindi.

Belediye Başkanı Hasan Ünver, ziyaretin anısına Avanos el sanatları ürünü olan bir Hitit amforasını, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye takdim etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, daha sonra AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ve diğer parti yöneticileri ile birlikte İbrahimpaşa Mahallesi'nde oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hasan Ünver Nevşehir Türkiye Güllüce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title