Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Açıklaması

"(Anayasa Mahkemesinin, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanuna kısmi iptal kararı) Mecliste çok düşünülerek yapılmış bir şeydi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bakanı İdris Güllüce, Anayasa Mahkemesinin (AYM), Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanuna kısmi iptal kararıyla ilgili, "Mecliste çok düşünülerek yapılmış bir şeydi. Anayasa Mahkemesine saygı duyarız ama yaptığı işe illede doğru diyecek halimiz yok" değerlendirmesinde bulundu.

Çekmeköy ve Sancaktepe belediyelerini ziyaret eden Güllüce, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Güllüce, bir gazetecinin, Anayasa Mahkemesinin, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanuna kısmı iptal kararıyla ilgili sorusu üzerine, "Bana göre doğru bir şey etmedi. Parlamento gereğini yapar diye düşünüyorum. Yani Mecliste çok düşünülerek yapılmış bir şeydi. Anayasa Mahkemesine saygı duyarız ama yaptığı işe illede doğru diyecek halimiz yok. Yaptığının doğru olmadığına inanıyorum. Sanıyorum Mecliste tekrar düzeltilir" ifadelerini kullandı.

Moody's'in Türkiye'nin not görünümünü negatife çevirmesine ilişkin soru üzerine de Güllüce, bu durumun Türkiye'ye iyi niyet beslenmediğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Güllüce, "Allah bu milletin yardımcısı olsun. 'Niye' diye sorduğumuzda kendisinin söyleyeceği birşeyler vardır. Onlara rağmen bu millet gelişecektir, kalkınacaktır. Türkiye, hem Orta Doğu'nun hem Balkanlar'ın hem de dünyanın parlayan yıldızı olmaya devam edecektir. Biz şerbetliyiz. Bu kredi notuyla falan biz birşey olmaz. Biz asırladır şerbetli bir milletiz. Ne dümenler, tezgahlar kurulmuş milletin başına. Bu millet bunların hepsini aşmayı başarmıştır" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İdris Güllüce Sancaktepe Çekmeköy Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title