Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Açıklaması

"Biz dünyanın getirdiği çevre kriterlerine uymak zorundayız."

- "Biz dünyanın getirdiği çevre kriterlerine uymak zorundayız. Çünkü hakikaten artık dünyanın en önemli gündem maddesi çevre konuları"

"Çevrenin korunması ve geliştirilmesine ait faaliyetlerin başarıyla devam ettirilmesi ve uygulamaların hedefine ulaşması bireylerin ve toplumun çevre konularındaki duyarlılığıyla mümkün olacaktır"

"Gayemiz kirlettikten sonra temizlemek değil, kirletmeden temiz tutmak ve üretim yaparken, temiz üretim yapmak olmalıdır"

Kocaeli Sanayi Odası Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri töreninde konuşan Bayraktar, bakanlığın çevre konusunda yürüttüğü çalışmaları anlattı. "Sanayiyi çevreye, çevreyi sanayiye feda etmememiz lazım. O dengeyi çok iyi korumamız lazım" diyen Bayraktar, Kocaeli'nin bu konuda öncülük ettiğini vurguladı.

Japonya'nın çevre konusunda çok duyarlı olduğunu ancak Çin ve Amerika'nın çevre kriterlerine uymadığını belirten Bayraktar, şunları söyledi:

"Biz dünyanın getirdiği çevre kritelerine uymak zorundayız. Çünkü hakikaten artık dünyanın en önemlü gündem maddesi çevre konuları. Bu artık biliniyor. Ozon tabakasında, iklim değişiklinde sıkıntı var, buzullar eriyor bir taraftan. Toprak, hava, deniz kirliği çok ciddi gündem maddesi. Bu bakımdan herkesin çok daha bilinçlenmesi, fosil yakıtlarının azaltılması, hibrit araçlarının ön plana çıkartılması ve yenilenebilir enerjinin kullanılabilir noktasında yeni adımların atılması gerekiyor. Artık hem atık suların arıtılması noktasında, rüzgar, güneş enerjisinden daha fazla istifade ederek, bunu enerjiye nasıl dönüştürürüz diye bunların çalışması içerisindeyiz."

Bayraktar, hükümetin sloganlarından bir tanesinin "yaşanabilir çevre ve marka şehirler" olduğunu dile getirerek, burada çevreyi düşünerek yapı stoğunun yenilenmesinin amaçlandığını kaydetti.

"Gayemiz kirlettikten sonra temizlemek değil"

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla, depreme karşı binaların dayanıklı hale getirildiğini ve çevreci yeni yerlerin oluşturulduğunu ifade eden Bayraktar, Türkiye'yi örnek bir çevreci devlet konumuma getirmek için mücadele ettiklerini, çok ciddi projeleri yürüttüklerini belirtti.

Çevre sorunlarının birbiriyle bağlantılı olduğunu bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:

"Çevrenin korunması ve geliştirilmesine ait faaliyetlerin başarıyla devam ettirilmesi ve uygulamaların hedefine ulaşması, bireylerin ve toplumun çevre konularındaki duyarlılığıyla mümkün olacaktır. Bu bakımdan çevre sorunlarının çözümünde hem kamu sektöründe hem de özel sektörde tüm kurum ve kuruşların, hatta bireylerin çevreye duyarlılığı ve bilincin artırılması ve gönülden katılımın sağlanması gerekmektedir. Gayemiz kirlettikten sonra temizlemek değil, kirletmeden temiz tutmak ve üretim yaparken temiz üretim yapmak olmalıdır."

Daha sonra Bakan Bayraktar, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu tarafından, firmalara ödülleri verildi. - Kocaeli

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title