Haberler

Cevdet Yılmaz: Basınımız Darbeye Geçit Vermedi

Ak Parti Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "15 Temmuz gecesi basımız darbe girişimine karşı göstermiş oldukları dirayetle milletimizin büyük bir takdirini aldı.

Ak Parti Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "15 Temmuz gecesi basımız darbe girişimine karşı göstermiş oldukları dirayetle milletimizin büyük bir takdirini aldı. Ülkemizin, demokrasinin bozulmayacağını basınımızın göstermiş olduğu destek sayesinde milletimiz öğrendi. Basınımıza bu desteklerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Yılmaz, Gölbaşı Belediyesi'nin ev sahipliğinde gazecelirle kahvaltıda bir arala gelirken 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı. Yılmaz, yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

"15 Temmuz gecesi milletimiz ülkesini hainlere karşı canı pahsına korumuştur. 15 Temmuz'u 16'ya bağlayan teşebbüs, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ülkemizin bağımsızlığına, birliğine ve dirliğine yönelik en pervasız, en alçak, en kanlı eylemidir. En utanç vericisi ise, ilk defa TBMM'nin bombalanmasıdır. Bu utanç verici duruma rağmen Gazi Meclisimiz, ad ve tarihine yaraşır bir şekilde, cesurca, kahramanca görevini yaptı. Darbe girişiminde Türkiye'nin bütün değerleri, bütün kurumları hedef alındı. Önceki darbelerden önemli bir farkı vardı bu teşebbüs içine girenlerin. Milli bütçemizden edindikleri kaynaklarla doğrudan halkımıza, milletimize silahlarını doğrulttular. Son derece hain bir eylem gerçekleştirdiler."

"HALKIN GÜCÜ, TANKIN GÜCÜNÜ ALT ETTİ"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, darbe girişi sırasında  son rakama göre 179'u sivil 246 şehit olduğunu hatırlatarak, "Bu girişimde sivillere karşı yapılan hunharca bir saldırı. Silahsız masum insanlara karşı yapılan 15 Temmuz darbe girişimi, Türk toplumunun ve demokrasimizin olgunluğunu ortaya koydu. Toplum, hep birlikte kendi kaderine sahip çıktı. Hiçbir şekilde bu ülkenin Suriye benzeri, Ortadoğu benzeri kaosa girmesine izin vermeyeceğini ortaya koydu. Halkın gücü, tankın gücünü alt etti. Halkımıza ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu.

Yılmaz, darbe kalkışmasına karşı basının gösterdiği dirayede ve yayınların takdire şayan olduğunu belirtirken, "15 Temmuz gecesi basımız darbe girişimine karşı göstermiş oldukları dirayetle milletimizin büyük bir takdirini aldı. Ülkemizin, demokrasinin bozulmayacağını basınımızın göstermiş olduğu destek sayesinde milletimiz öğrendi. Basınımıza bu desteklerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Kahvaltıda Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da hazır bulundu ve darbe girişimi gecesinde Gölbaşı'ndaki olaylar hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

- Gölbaşıankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gölbaşı Belediyesi Cevdet Yılmaz AK Parti Politika Güncel Haberler

title