Haberler

Çeşme'nin Yazlıkları Bodrum'u Solladı"

Sahibinden.com'un ocak – mayıs ayı verilerine göre en çok yazlık ilanı girilen ilçe Kuşadası, yazlık evlerde ortalama fiyatın 425 bin lirayı bulduğu Çeşme ise en pahalı ilçe oldu.

Sahibinden.com'un ocak – mayıs ayı verilerine göre en çok yazlık ilanı girilen ilçe Kuşadası, yazlık evlerde ortalama fiyatın 425 bin lirayı bulduğu Çeşme ise en pahalı ilçe oldu.

Sahibinden.com'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin en çok ziyaret edilen e-ticaret sitelerinden sahibinden.com, 2015 yılına ait ilk 5 aylık yazlık ev verilerini açıkladı.

Verilere göre en çok yazlık ev ilanı Kuşadası'ndan verilirken, ev fiyatlarının ortalama 425 bin lirayı bulduğu Çeşme en pahalı ilçe oldu.

Tatilcilerin gözde merkezlerinden Bodrum'da yazlık ev fiyatları Çeşme'nin gerisinde kalarak ortalama 240 bin lira olarak belirlendi. Türkiye'nin ilk "yavaş şehir" unvanına sahip ilçesi Seferihisar'daki yazlıklar ise ortalama 157 bin 500 liradan alıcı buldu.

Verilere göre, İstanbul'a yakın olmak isteyen tatilcilerin ilk tercihlerinden olan Şile'de yazlık ev fiyatları ortalama 350 bin lira olarak gözlenirken, yazlıkçıların şehirden bir başka kaçış merkezi olan Silivri'de ise ortalama yazlık bedeli 165 bin lira oldu.

Söz konusu dönemde tüketiciler yazlık ev özelliklerinde en çok müstakil ve villa tipini tercih etti. Sahibinden.com'un Türkiye genelindeki yazlık ev verileri doğrultusunda villa tipi evler ortalama 164 bin liradan, müstakil evler ise ortalama 166 bin liradan alıcı buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Kuşadası Türkiye Bodrum Çeşme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title