Haberler

Çeşme'nin Dönüm Noktası 2018 Olacak

Çeşme'nin zaman kaybetme lüksünün olmadığını belirten Başkan Dalgıç, "Termal tesislerin tamamlandığı 2018, dönüm noktası olacak" dedi

Çeşme 2015 Turizm Değerlendirme Toplantısı, Çeşme Belediyesi Çakabey Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) tarafından düzenlenen toplantıya, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, turistik otel sahipleri ve temsilcileri, ilçe esnafı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Huzur ve güven faktörü

Turizm bölgelerinde en önemli gereksinimlerden birinin güvenlik ve huzur olduğunu ifade eden Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme'nin asayiş sıkıntısı yaşamadığını fakat güvenlik güçlerinin tedbirli davranmaya devam ettiğini açıkladı. Turizmin gelişmesi için şimdiye kadar tasarlanan projelerin faaliyete geçirilmesi gerektiğini savunan Kaymakam Erkayıran, "Devlet birimlerinin turizmi ön planda tutması gerekiyor. Örneğin; Milli Emlak, arsa politikasını ilçenin turizmde önünü açmak için kullanması gerekiyor" diye konuştu.

Yurtiçi ve yurtdışı fuarlar

Rus turistlerin sayısının azalmasıyla, Antalyalı turizmcilerin, Türkiye pazarına yöneldiğine dikkat çeken ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, "Hava koşulları başta olmak üzere çeşitli nedenlerde 2015 sezonu bizim için çok keyifli geçmedi. 2016'da çalışmalara şimdiden başladık" dedi. Çeşme Belediyesi ile ortak stant açarak fuarlarda yer alacaklarını kaydeden Öncel, "Çeşme Belediyesi ile birlikte; Türkiye'de Travel Turkey ve EMITT; yurtdışında ise İngiltere, Almanya ve Hollanda fuarlarında Çeşme olarak yer alacağız. Çeşme Belediyesi'nin ciddi bir desteğiyle 84 metrekarelik bir stantla 'Çeşme' adıyla katılacağız" diye konuştu.

Termal projeler devam ediyor

Dünya turizm destinasyonları arasında üst sıraları hedefleyen Çeşme'nin, zaman kaybetme lüksü olmadığını vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Belediyesi'nin ilçe turizminde dönüm noktası olma özelliğini taşıyacak 3 termal proje çalışmasının içerisinde yer aldığını kaydetti. Alaçatı'da gerçekleşecek projenin en büyük ortağı olan Çeşme Belediyesi'nin Ilıca ve Şifne bölgelerindeki çalışmaları ise tek başına üstlendiğini ifade eden Başkan Dalgıç, "Tesislerin tamamlandığı 2018, Çeşme'nin dönüm noktası olacak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Erkayıran Muhittin Dalgıç Termal Çeşme Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title